مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کلرامفنیکل بر مقدار آلکالوئیدهای آتروپین و اسکوپولامین در گیاه .Datura stramonium L

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 112

چکیده

 مقدمه: با توجه به اهمیت آتروپین و اسکوپولامین به عنوان داروهایی با منشا طبیعی, هدف از این تحقیق بررسی اثر کلرامفنیکل (به عنوان یک وقفه دهنده سنتز پروتئین) در افزایش احتمالی سنتز آلکالوئیدهای آتروپین و اسکوپولامین در گیاه داتوره (Datura stramonium L.) می باشد.روش: پس از کشت تخم گیاه در چهار کرت مساوی در مزرعه آزمایشی دانشکده, غلظت های مختلف کلرامفنیکل (100, 200 و 400 واحد در میلیون) و آب به ترتیب در سه کرت نمونه و یک کرت شاهد و در طی 18 هفته به صورت هفته ای یک بار به گیاه پاشیده شد. هفته ای یک بار پس از نمونه برداری از اندام های مختلف گیاه, مراحل استخراج, جداسازی و خالص سازی آلکالوئیدها انجام شد. با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک تهیه ای, دو آلکالوئید به صورت خالص تهیه شدند و پس از تایید ساختمان شیمیایی آنها با روش های اسپکتروسکوپی (13CNMR, UV, IR و Mass), تعیین مقدار کمی با اسپکتروسکوپی ماوراء بنفش انجام شد.یافته ها: حداکثر مقدار آلکالوئیدها در هفته دهم بررسی یعنی پیش از گل دهی بود. بهترین نتیجه در افزایش غلظت آلکالوئیدهای موردنظر با استفاده از افشانه حاوی غلظت 200ppm از کلرامفنیکل حاصل شد. کلرامفنیکل با این غلظت, مقادیر آتروپین و اسکوپولامین را در کل گیاه به ترتیب به میزان 110 و 100 درصد, نسبت به کنترل افزایش داد (P<0.005).نتیجه گیری: تعیین نسبت اسکوپولامین به آتروپین نمایانگر کاهش واضح این نسبت با گذشت زمان بود که مرحله گل دهی را می توان به عنوان مرزی درنظر گرفت که قبل از آن اسکوپولامین و پس از آن آتروپین آلکالوئید در گیاه غالب می باشند. نتایج تحقیق نشان می دهد که افزایش دسترسی به اسیدهای آمینه, به دنبال وقفه سنتز پروتئین ها, می تواند باعث افزایش سنتز آلکالوئیدها شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاقل، نسرین، و کلانتری، هیبت اله. (1389). اثر کلرامفنیکل بر مقدار آلکالوئیدهای آتروپین و اسکوپولامین در گیاه .Datura stramonium L. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 17(2)، 103-112. SID. https://sid.ir/paper/275/fa

    Vancouver: کپی

    عاقل نسرین، کلانتری هیبت اله. اثر کلرامفنیکل بر مقدار آلکالوئیدهای آتروپین و اسکوپولامین در گیاه .Datura stramonium L. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1389؛17(2):103-112. Available from: https://sid.ir/paper/275/fa

    IEEE: کپی

    نسرین عاقل، و هیبت اله کلانتری، “اثر کلرامفنیکل بر مقدار آلکالوئیدهای آتروپین و اسکوپولامین در گیاه .Datura stramonium L،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 17، no. 2، pp. 103–112، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/275/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button