مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,292
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر خشک کردن چند مرحله ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 124

چکیده

 به منظور بررسی اثر خشک کردن چند مرحله ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک, از رقم خزر و آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار با دو فاکتور استفاده شد: یکی رطــوبت اولیه شلتــوک در دو سطح (0.7 ±16.3 درصد و 20.5±1.5 درصد بر پایه تر) و دیگری روش خشک کردن در سه سطح (خشک کردن یک, دو و سه مرحله ای). فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق, بازده تبدیل, درصد برنج قهوه ای, درصد برنج سالم, درصد خرده برنج و مدت زمان خشک کردن بوده است. نتایج نشان داد که مراحل خشک کردن اثر قابل توجهی بر درصد برنج قهوه ای و بازده تبدیل ندارد اما درصد برنج سالم طی خشک کردن سه مرحله ای در هر دو سال بیشترین و روش های دو و یک مرحله ای به ترتیب کمترین مقدار را داشته اند. روش خشک کردن یک مرحله ای در شلتوک با رطوبت اولیه 19.6 درصد با میزان برنج سالم 39.3 درصد کمترین و سه مرحله ای با میزان برنج سالم (42.9 درصد) بیشترین مقدار را در سال اول داشت. خشک کردن شلتوک با رطوبت اولیه 15.7 درصد به روش یک مرحله ای کمترین و روش های دو و سه مرحله ای بیشترین مقدار برنج سالم را به دست می دهند اما بین این دو تفاوت قابل توجهی مشاهده نمی شود. نتایج سال دوم نشان می دهد که خشک کردن سه مرحله ای شلتوک با رطوبت اولیه 21.8 درصد با مقدار برنج سالم 56.6 درصد بیشترین و روش یک مرحله ای با 52.7 درصد کمترین مقدار برنج سالم را به دست می دهند. به کارگیری روش خشک کردن یک مرحله ای در شلتوک با رطوبت اولیه 16.2 درصد با 52.5 درصد کمترین و سه مرحله ای با 55.8 درصد بیشترین نسبت برنج سالم را به خود اختصاص می دهند. با توجه به نتایج حاصل برای رطوبت 19-22 درصد شلتوک خزر, خشک کردن سه مرحله ای و برای رطوبت 15.5-17 درصد, خشک کردن دو مرحله ای پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تجددی طلب، کبری. (1384). اثر خشک کردن چند مرحله ‌ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(22)، 113-124. SID. https://sid.ir/paper/28275/fa

Vancouver: کپی

تجددی طلب کبری. اثر خشک کردن چند مرحله ‌ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(22):113-124. Available from: https://sid.ir/paper/28275/fa

IEEE: کپی

کبری تجددی طلب، “اثر خشک کردن چند مرحله ‌ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 22، pp. 113–124، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28275/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا