مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی ده جدایه هموکاریون در قارچ خوراکی دکمه ای، Agaricus bisporus

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 191

چکیده

 چهل و پنج ترکیب حاصل از تلاقی 10 جدایه هموکاریون در قارچ خوراکی دکمه ای سفید در قالب طرح بلوک های تصادفی در 2 تکرار جهت اندازه گیری صفاتی نظیر عملکرد, متوسط اندازه قطر کلاهک به ارتفاع پایه, تعداد میوه در هر تراز برداشت و وزن تک میوه, تحت آزمون میوه دهی قرار گرفت. اثرات ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای هر صفت بر مبنای روش 4 گریفینگ محاسبه شد. نتایج نشان داد که میانگین مربعات اثرات ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای کلیه صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1% معنی دار گردید. بدین ترتیب مشخص شد که عمل ژن در کنترل صفاتی همچون متوسط اندازه قطر کلاهک به ارتفاع پایه و وزن تک میوه به صورت افزایشی و غیرافزایشی بوده در حالی که در کنترل, دو صفت تعداد میوه و عملکرد, صرفا ژن ها به صورت افزایشی عمل کرده اند. با توجه به نقش اثرات افزایشی در کنترل صفات, جدایه های 48-130 و 52-130 به عنوان منبع مناسبی برای افزایش عملکرد و تعداد میوه و جدایه های 17-392 و 15-5A به ترتیب منبع مناسبی برای افزایش وزن تک میوه و افزایش متوسط نسبت اندازه قطر کلاهک به ارتفاع پایه تشخیص داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خاتمی راد، مهشید، فارسی، محمد، و پوریان فر، حمیدرضا. (1387). بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی ده جدایه هموکاریون در قارچ خوراکی دکمه ای, Agaricus bisporus. دانش کشاورزی، 18(2)، 181-191. SID. https://sid.ir/paper/28628/fa

    Vancouver: کپی

    خاتمی راد مهشید، فارسی محمد، پوریان فر حمیدرضا. بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی ده جدایه هموکاریون در قارچ خوراکی دکمه ای, Agaricus bisporus. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(2):181-191. Available from: https://sid.ir/paper/28628/fa

    IEEE: کپی

    مهشید خاتمی راد، محمد فارسی، و حمیدرضا پوریان فر، “بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی ده جدایه هموکاریون در قارچ خوراکی دکمه ای, Agaricus bisporus،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 2، pp. 181–191، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28628/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button