مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

 به منظور مطالعه و شناسایی عوامل بیماری زای قارچی طوقه ریشه گندم و تعیین اهمیت و خسارت این عوامل در استان زنجان در طول سال های 1379-78 تعداد 178 مزرعه گندم در شهرستان مختلف استان زنجام مورد بازدید و بررسی قرار گرفت. نمونه های مشکوک به بیماریهای طوقه و ریشه با علایمی از قبیل زردی, خشکیدگی, تنک بودن موضعی, سفید شدن خوشه ها, پوک شدن دانه ها, کاهش رشد و ضعیف شدن خوشه ها, تغییر رنگ محل طوقه و ایجاد لکه های نکروزه در محل طوقه و ابتدای ساقه از مناطق مورد بررسی جمع آوری و جهت بررسی های دقیق تر به آزمایشگاه منتقل و نسبت به جداسازی, خالص سازی و شناسایی و عوامل قارچی اقدام گردید. در نهایت 98 جدایه قارچی متعلق به 5 جنس و 7 گونه شناسایی شد. بیشترین فراوانی مربوط به گونه های Rhizoctonia celrealis, Rhizoctonia, Rhizoctonia solani, Fusarium culmrum و Drechslera sp بود که بیماری زایی آنها بر روی رقم گندم فلات به اثبات رسید. نتایج این تحقیق نشان داد که در مناطق مختلف استان حدود 40 درصد مزارع, حداقل به یکی از عوامل بیماری زای فوق آلوده هستند. خسارت بیماری های خاکزاد گندم بسته به درصد آلودگی بوته ها و همچنین گونه های عامل بیماری متفاوت و از 1 تا 9 درصد کل محصول نوسان داشت. نتایج این بررسی نشان داد در مناطقی که مواد آلی خاک ضعیف باشد, عملکرد محصول گندم بیشتر از خاک های پر بازده تحت تاثیر بیماری های خاکزاد قرار می گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جعفری، حسین، و صارمی، حسین. (1383). بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها . دانش کشاورزی، 14(1)، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/28742/fa

Vancouver: کپی

جعفری حسین، صارمی حسین. بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها . دانش کشاورزی[Internet]. 1383؛14(1):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/28742/fa

IEEE: کپی

حسین جعفری، و حسین صارمی، “بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها ،” دانش کشاورزی، vol. 14، no. 1، pp. 13–23، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28742/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button