مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات ضدمیکروبی عصاره های ده گونه گیاهی با دهانشویه کلرهگزیدین بر سه نوع میکروارگانیسم آسیب زای دهان در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: استفاده از گیاهان دارویی از گذشته های دور برای درمان انواع بیماری ها مورد نظر بوده است. و از این میان بیماری های عفونی اهمیت قابل ملاحظه ای داشته اند. هدف از این بررسی مطالعه تاثیر ضدمیکروبی ده عصاره گیاهی بر سه نوع میکروارگانیسم آسیب زای دهان شامل اکتینوباسیلوس اکتینومیستم, کاندیدا آلبیکانس و استرپتوکوک موتانس بود. روش کار: گیاهان مورد بررسی عبارت بودند از عصاره آویشن, میخک, اسطوخودوس, پوست انار, رزمارینوس, گلپر, گل انار, مازو, هلیله سیاه و بادرنجبویه. عصاره ها با غلظت 1/0 جهت استفاده در روش چاهک محیط کشت و دیسک های 2 میلی گرمی از هر عصاره در روش دیسک آماده گردید واثرات ضد میکروبی آنها با کلرهگزیدین مقایسه گردید. از دیسک های خالی با متانول 80 و 100 درجه به عنوان کنترل منفی (شاهد) استفاده شد. قدرت ضد میکروبی هر یک از عصاره ها بر اساس قطر هاله عدم رشد ایجاد شده در محیط کشت میکرب ها تعیین شد. یافته ها: نتایج حاصله از مطالعه نشان داد که آویشن, میخک, مازو, پوست انار و هلیله سیاه دارای اثرات قابل توجه ضد باکتری و ضد قارچی هستند. در ضمن اثر ضد میکروبی مازو برای اولین بار در این مطالعه نشان داده شده است. تعدادی از عصاره ها برتر از کلرهگزیدین عمل کردند و هیچکدام از دیسک های کنترل منفی و متانول 80 و 100 درجه در محیط کشت ایجاد دهاله عدم رشد ننمودند.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره های گیاهی اثرات خوبی بر روی باکتری های مورد آزمایش در مقایسه با دهانشویه کلرهگزیدین دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقتی، فریده، جعفری، شهین، و مومن بیت الهی، جلیل. (1382). مقایسه اثرات ضدمیکروبی عصاره ‌های ده گونه گیاهی با دهانشویه کلرهگزیدین بر سه نوع میکروارگانیسم آسیب ‌زای دهان در شرایط آزمایشگاهی. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 6(3)، 71-76. SID. https://sid.ir/paper/29331/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقتی فریده، جعفری شهین، مومن بیت الهی جلیل. مقایسه اثرات ضدمیکروبی عصاره ‌های ده گونه گیاهی با دهانشویه کلرهگزیدین بر سه نوع میکروارگانیسم آسیب ‌زای دهان در شرایط آزمایشگاهی. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1382؛6(3):71-76. Available from: https://sid.ir/paper/29331/fa

    IEEE: کپی

    فریده حقیقتی، شهین جعفری، و جلیل مومن بیت الهی، “مقایسه اثرات ضدمیکروبی عصاره ‌های ده گونه گیاهی با دهانشویه کلرهگزیدین بر سه نوع میکروارگانیسم آسیب ‌زای دهان در شرایط آزمایشگاهی،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 6، no. 3، pp. 71–76، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29331/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button