مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,183
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف قندهای مختلف بر شاخص های هماتولوژی منتخب پس از یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

کلیدواژه

دوی (دویدن) 1 مایلQ3

چکیده

 مقدمه و هدف: تاثیر مصرف مواد قندی پس از فعالیت بدنی بر پاسخ های هورمونی و برخی شاخص های دستگاه ایمنی به خوبی ثابت شده است. این پژوهش قصددارد تاثیر مصرف قندهای مختلف را بر شاخص های خونی منتخب پس از یک جلسه فعالیت هوازی مطالعه کند.مواد و روش ها: 32 دانشجوی داوطلب مرد غیرورزشکار با شرایط سنی و وزنی مشابه انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه آب (8 نفر), گلوکز (8 نفر), فروکتوز (8 نفر) و ساکاروز (8 نفر) تقسیم شدند. افراد, فعالیت را در سه نوبت با استراحت فعال 3 دقیقه ای میان نوبت ها, انجام دادند. برای تعیین شاخص های هماتولوژیک, 8 میلی لیتر خون از ورید بازویی 30 دقیقه پیش, بی درنگ و 90 دقیقه پس از دریافت محلول (1.5 گرم قند به ازای هر کیلوگرم وزن) جمع آوری شد, گروه آب نیز حجم برابری از محلول را دریافت کرد.نتایج: تعداد گلبول های سفید در دو گروه فروکتوز و گلوگز, 90 دقیقه پس از فعالیت به طور معنی داری بالا بود. کاهش تعداد گلبول های قرمز, هموگلوبین و پلاکت در گروه های آب, گلوکز و ساکاروز معنی دار بود. کاهش در میزان هماتوکریت, تعداد لنفوسیت و افزایش در تعداد نوتروفیل, 90 دقیقه پس از فعالیت در تمام گروه ها معنی دار بود.نتیجه گیری: به نظرمی رسد که قند ساکاروز نسبت به گلوکز و فروکتوز در جلوگیری از افزایش گلبول سفید موثرتر است و فروکتوز به عنوان قندی با شاخص گلیسمی پایین, بر گلبول سفید, هموگلوبین و تغییرهای پلاکتی پس از فعالیت تاثیری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری نیاکی، عباس، عباسی دلویی، آسیه، فتحی، رزیتا، و عبدی، احمد. (1390). اثر مصرف قندهای مختلف بر شاخص های هماتولوژی منتخب پس از یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی. دانشور پزشکی، 18(92)، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/30920/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری نیاکی عباس، عباسی دلویی آسیه، فتحی رزیتا، عبدی احمد. اثر مصرف قندهای مختلف بر شاخص های هماتولوژی منتخب پس از یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی. دانشور پزشکی[Internet]. 1390؛18(92):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/30920/fa

    IEEE: کپی

    عباس قنبری نیاکی، آسیه عباسی دلویی، رزیتا فتحی، و احمد عبدی، “اثر مصرف قندهای مختلف بر شاخص های هماتولوژی منتخب پس از یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی،” دانشور پزشکی، vol. 18، no. 92، pp. 15–24، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button