مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

766
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی باکتری های گرم منفی در آب یونیت های دانشکده دندان پزشکی شاهد و تاثیر روش فلاشینگ در کاهش آن

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 10

چکیده

 مقدمه و هدف: آنچه به عنوان آلودگی منابع آب یونیت های دندان پزشکی از حدود سی سال پیش مطرح شده در پی بروز عفونت های وخیم در بین افراد دچار ضعف سیستم ایمنی اهمیت بیش تری یافته است. این مطالعه به دنبال آخرین توصیه های ADA جهت کنترل میزان آلودگی آب یونیت های دندان پزشکی (تا حد 200 CFU/ml) شکل گرفت.هدف: هدف این تحقیق بررسی یونیت های دانشکده دندان پزشکی شاهد از نظر میزان آلودگی باکتری های گرم منفی در منابع آب آن ها و ارایه روشی برای کنترل موثر آن است.مواد و روش ها: در این تحقیق که به صورت توصیفی با روش مشاهده انجام گرفت. جامعه مورد بررسی 20 یونیت فعال دارای قسمت های پوار آب و شیر دستشویی سالم بودند که به طور تصادفی از بخش های دانشکده دندان پزشکی شاهد انتخاب شدند. نمونه ها از پوار آب و شیر دستشویی در لوله های استریل جمع آوری شد. پس از 1 دقیقه فلاشینگ, مجدد نمونه دیگری بعد از 5 دقیقه فلاشینگ, نمونه بعدی از پوارهای آب جمع آوری شد. تمام نمونه ها در محیط میولر هینتون آگار (Mueller Hinton Agar) کشت و به مدت 72 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد در انکوباسیون قرار داده شد و پس از آن, کلنی های ظاهر شده شمارش شدند. برای مقایسه آماری نتایج از آزمون «تی» استفاده شد.یافته ها: میانگین آلودگی برای نمونه های پوار آب 4.47×105 CFU/ml و برای نمونه های شیر دستشویی 2.89×102 CFU/ml بود که این اختلاف از نظر آماری معنادار بود (p<0.05). همچنین پس از 1 دقیقه و 5 دقیقه فلاشینگ میزان متوسط آلودگی به ترتیب 2.8×103 CFU/ml و 49 CFU/ml بود که این مقادیر نیز از نظر آماری با نمونه های اولیه تفاوت قابل توجهی دارد (p<0.05).نتیجه گیری: با توجه به این نتایج دندان پزشکان باید همواره به حضور تعداد قابل توجهی میکروارگانیسم در منابع آب یونیت ها توجه داشته باشند و خصوصا در بیماران دارای شرایط خاص آن در مدنظر قرار دهند. در این زمینه روش فلاشینگ از موثرترین و عملی ترین شیوه های کاهش این آلودگی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تهیدست اکراد، زهرا، دربندی، آذر، عطارپوریزدی، محمدمهدی، و دانش دوست، شهرام. (1386). بررسی میزان آلودگی باکتری های گرم منفی در آب یونیت های دانشکده دندان پزشکی شاهد و تاثیر روش فلاشینگ در کاهش آن. دانشور پزشکی، 14(70)، 5-10. SID. https://sid.ir/paper/30998/fa

    Vancouver: کپی

    تهیدست اکراد زهرا، دربندی آذر، عطارپوریزدی محمدمهدی، دانش دوست شهرام. بررسی میزان آلودگی باکتری های گرم منفی در آب یونیت های دانشکده دندان پزشکی شاهد و تاثیر روش فلاشینگ در کاهش آن. دانشور پزشکی[Internet]. 1386؛14(70):5-10. Available from: https://sid.ir/paper/30998/fa

    IEEE: کپی

    زهرا تهیدست اکراد، آذر دربندی، محمدمهدی عطارپوریزدی، و شهرام دانش دوست، “بررسی میزان آلودگی باکتری های گرم منفی در آب یونیت های دانشکده دندان پزشکی شاهد و تاثیر روش فلاشینگ در کاهش آن،” دانشور پزشکی، vol. 14، no. 70، pp. 5–10، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30998/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button