مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر کلرید سدیم، pH محیط و نوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنز به وسیله امواج مایکروویو

صفحات

 صفحه شروع 395 | صفحه پایان 400

چکیده

 هدف: بررسی تاثیر کلرید سدیم, pH محیط و نوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنزتایپ 4aبه وسیله امواج مایکروویو.طرح: مطالعه تجربی.روش: اثر غلظتهای مختلف کلرید سدیم (0.5, 1.5 و 3.0 درصد) و pH های مختلف 4.5, 5.5  و 6.5 اسید کلریدریک و همچنین pH=4.5 اسید استیک بر تخریب لیستریامونوسیتوژنزتیپ 4a با منشا غذایی) توسط امواج مایکروویو با فرکانس 2450 مگاهرتز و قدرت خروجی هزار وات و در سه تکرار بررسی شد. برای این منظور سوسپانسیونی از باکتری با غلظت حدود CFU ml-1  1.5×107 در محیط آبگوشت مغذی که میزان کلرید سدیم و pH آن بر اساس مقادیر مورد نظر تنظیم گردیده بود تهیه و به حجمهای 50 میلی لیتری تقسیم گردید. نمونه های مذکور در فواصل زمانی فزاینده 5 ثانیه ای در معرض امواج مایکروویو قرار داده شدند و تا زمان صفر شدن تعداد باکتری آزمایش ادامه یافت.تجزیه و تحلیل آماری: سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر عوامل مذکور توسط آزمون آماری Repeated measures ANOVA مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: غلظتهای 0.5 , 1.5 و 3.0 درصد کلرید سدیم محیط کشت بر سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر امواج مایکروویو تفاوت معنی داری نداشتند (P>0.05). سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر امواج مایکروویو در محیط کشت با pH=4.5 به طور معنی داری سریعتر از محیط های کشت با pH های 5.5 و 6.5 بود (P>0.01). اسید استیک و اسید کلریدریک در pH=4.5  بر سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر امواج مایکروویو تفاوت معنی داری نداشتند (P>0.05).نتیجه گیری: نقش کلرید سدیم بر تاثیر ضد باکتریای امواج مایکروویو در شرایط مختلف متفاوت و متاثر از دیگر عوامل محیطی می باشد و برآیند اثر متقابل عوامل مختلف محیطی بر یکدیگر اثر باکتری کشی امواج مایکروویو را در یک محیط تعیین می کند. تحقیق حاضر نشان داد که کلرید سدیم در غلظت مورد استفاد در مواد غذایی (0.5 تا 3 درصد) در محیطهای مایع تاثیر معنی داری در اثر ضد لیستریایی امواج مایکروویو ندارد. همچنین pH معمول مواد غذایی (7-5) تاثیر معنی داری بر تخریب لیستریامونوسیتوژنز به وسیله امواج مایکروویو ندارد. اما در pH های پایینتر (4.5( این اثر مشهود معنی دار می شود. هر چند در pH یکسان, اسیدهای آلی نسبت به اسیدهای معدنی حساسیت لیستریامونوسیتوژنز را در برابر حرارت بیشتر می کنند, این نکته در مورد حرارت دهی با امواج مایکروویو (شرایط مورد تحقیق) صدق نمی کند. به طوری که در هر دو حالت (اسید استیک و اسید کلریدریک) سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر امواج مایکروویو مشابه بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکرفروش، سیدشهرام، فیروزی، رویا، و عباس زاده، مژگان. (1382). بررسی تاثیر کلرید سدیم, pH محیط و نوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنز به وسیله امواج مایکروویو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 58(4)، 395-400. SID. https://sid.ir/paper/34525/fa

    Vancouver: کپی

    شکرفروش سیدشهرام، فیروزی رویا، عباس زاده مژگان. بررسی تاثیر کلرید سدیم, pH محیط و نوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنز به وسیله امواج مایکروویو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1382؛58(4):395-400. Available from: https://sid.ir/paper/34525/fa

    IEEE: کپی

    سیدشهرام شکرفروش، رویا فیروزی، و مژگان عباس زاده، “بررسی تاثیر کلرید سدیم, pH محیط و نوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنز به وسیله امواج مایکروویو،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 58، no. 4، pp. 395–400، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button