مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,016
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطح مصرف و اندازه ذرات پوسته جو بر مورفولوژی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 194

چکیده

 زمینه مطالعه: فیبر نامحلول موجود در خوراک طیور اغلب به عنوان عاملی نامطلوب در نظر گرفته می شود که ارزش غذایی جیره را کاهش می دهد, اما شواهدی نیز در دست است که این نوع فیبر باعث بهبود صفات تولیدی می شود. هدف: پوسته خارجی جو از نظر اثر بر عملکرد تولیدی جوجه گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این آزمایش از 200 قطعه جوجه گوشتی از سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. جیره ها شامل جیره شاهد فاقد پوسته جو و چهار جیره آزمایشی حاوی پوسته جو در دو سطح 0.75% یا 1.5%, هر یک در دو اندازه کوچکتر از 1mm و یا بین 1mm تا 2 بودند. نتایج: نوع جیره اثری بر میزان مصرف خوراک در گروههای آزمایشی نداشت. بهترین افزایش وزن زنده و ضریب تبدیل خوراک در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی 1.5% پوسته جو با اندازه ذرات 1-2mm ثبت شد و در کل دوره آزمایش, تفاوت مشاهده شده با گروه شاهد معنی دار بود (p<0.05)مصرف فیبر منجر به افزایش تعداد سلول گابلت در ژژنوم در مقایسه با گروه شاهد شد (p<0.05) بر خلاف انتظار, مصرف پوسته جو باعث کاهش ارتفاع پرز در مقایسه با گروه شاهد در همه بخش های روده کوچک شد (p<0.05)در ژژنوم, عمق کریپت جوجه های شاهد بیشتر از جوجه های تغذیه شده با 1.5% پوسته جو با اندازه ذرات کوچکتر از mm 1 بود (p<0.05)نسبت عمق کریپت به ارتفاع پرز در ژژنوم جوجه های شاهد بیشتر از پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی گروه 1.5% پوسته جو با اندازه ذرات کوچکتر از 1 mm بود (p<0.05) در ایلئوم, جوجه های تغدیه شده با جیره شاهد حاوی تعداد کمتری لاکتوباسیلوس و تعداد بیشتری اشریشیا کولی در مقایسه با اکثر تیمارهای حاوی پوسته جو بودند (p<0.05)نتیجه گیری نهایی:سطح 1.5% پوسته جو با اندازه ذرات 1-2mm موجب بهبود صفات تولیدی جوجه های گوشتی گردید, ضمن آنکه وارد نمودن مقادیر تا 1.5% از پوسته جو به عنوان یک منبع لیگنوسلولزی به جیره جوجه های گوشتی باعث تحریک رشد لاکتوباسیلوس ها و کاهش تعداد اشریشیا کولی در مجرای گوارش شد و این تغییر ترکیب میکروفلور روده پیشنهاد کننده اثر پری بیوتیکی پوسته جو در مجرای گوارش جوجه های گوشتی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افرا، مهدی، نویدشاد، بهمن، ادیب مرادی، مسعود، میرزایی آقجه قشلاق، فرزاد، و هدایت ایوریق، نعمت. (1396). اثر سطح مصرف و اندازه ذرات پوسته جو بر مورفولوژی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 72(2)، 183-194. SID. https://sid.ir/paper/34812/fa

    Vancouver: کپی

    افرا مهدی، نویدشاد بهمن، ادیب مرادی مسعود، میرزایی آقجه قشلاق فرزاد، هدایت ایوریق نعمت. اثر سطح مصرف و اندازه ذرات پوسته جو بر مورفولوژی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1396؛72(2):183-194. Available from: https://sid.ir/paper/34812/fa

    IEEE: کپی

    مهدی افرا، بهمن نویدشاد، مسعود ادیب مرادی، فرزاد میرزایی آقجه قشلاق، و نعمت هدایت ایوریق، “اثر سطح مصرف و اندازه ذرات پوسته جو بر مورفولوژی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 72، no. 2، pp. 183–194، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button