مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی، میکروبی و حسی گوشت کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلاک

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 زمینه مطالعه: بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده, سیستم های مختلف پرورش در آبزیان تأثیر مستقیمی بر کیفیت گوشت در این گونه ها دارد. در سیستم جدید و مدرن پرورشی بیوفلاک, گونه آبزی از فلاک های تولید شده در سیستم استفاده می کند که می تواند تأثیرات مهمی در کیفیت گوشت آن داشته باشد. هدف: این تحقیق با هدف بررسی رشد و کیفیت شیمیایی, میکروبی و ظاهری گوشت ماهی کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلاک طراحی و اجرا شد. روش کار: برای این منظور تعداد سیصد قطعه ماهی کپور معمولی در 12 حوضچه فایبر گلاس 70 لیتری به طور تصادفی پخش شدند و به مدت 9 هفته با چهار تیمار غذایی شامل: 1) 100 درصد غذای کنسانتره (شاهد)؛ 2) 75 درصد غذای کنسانتره + بیوفلاک ملاس چغندر قند؛ 3) 75 درصد غذای کنسانتره + بیوفلاک شکر؛ 4) 75 درصد غذای کنسانتره + بیوفلاک نشاسته ذرت تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش شاخص های رشد و بازماندگی ماهیان بررسی شدند. علاوه بر این برای بررسی کیفیت فیله ماهیان پرورشی, آزمایش های ارزشیابی حسی ماهیان خام (بلافاصله بعد از صید), جمود نعشی (3, 6 و 24 ساعت پس از صید), بار باکتریایی, pH, رطوبت تحت فشار و همچنین TVN نیز به مدت 16 روز (هر چهار روز یکبار) انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد, تیمار بیوفلاک نشاسته, کمترین ضریب تبدیل غذایی و بیشترین ضریب چاقی را به خود اختصاص داد که این اختلاف در مقایسه با تیمار شاهد معنی دار بود. شاخص های جمود نعشی و بار باکتریایی گوشت ماهیان پرورشی تفاوت معنی داری میان تیمارها نداشتند. pH گوشت کپور ماهیان با گذشت زمان نگهداری افزایش یافت ولی در انتهای دوره نگهداری اختلاف معنی دار میان تیمارها دیده نشد. کمترین مقدار TVN اولیه در گوشت ماهیان تیمار نشاسته (mg 5/2 ± 0/9 نیتروژن بر g 100 گوشت) بود اما این شاخص در سایر تیمارها بالاتر از mg 20 بر g 100 گوشت بود. نتیجهگیری نهایی: در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق گوشت ماهیان پرورش داده شده در سیستم بیوفلاک نسبت به تیمار شاهد کیفیت قابل پذیرشی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشی، فریده، حسین نجد گرامی، ابراهیم، مناف فر، رامین، توکمه چی، امیر، و رحمانی فرح، کاوه. (1398). ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی گوشت کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلاک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(1 )، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/34918/fa

    Vancouver: کپی

    بخشی فریده، حسین نجد گرامی ابراهیم، مناف فر رامین، توکمه چی امیر، رحمانی فرح کاوه. ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی گوشت کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلاک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(1 ):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/34918/fa

    IEEE: کپی

    فریده بخشی، ابراهیم حسین نجد گرامی، رامین مناف فر، امیر توکمه چی، و کاوه رحمانی فرح، “ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی گوشت کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلاک،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 1 ، pp. 55–64، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34918/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button