مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات پاتولوژیک ناشی از عصاره تنباکو بر بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 380 | صفحه پایان 386

چکیده

 زمینه ی مطالعه: گیاه تنباکو با نام علمی Nicotiana tobaccum, گیاهی با اثرات سمی برای ماهیان است. هدف: در این مطالعه به بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره هیدروالکلی تنباکو (1/0, 1, 10 و 100میلی گرم برلیتر) بر بافت های مختلف ماهی قزل آلای رنگین کمان پرداخته شده است. روش کار: نمونه های گرفته شده از کبد, کلیه و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان به روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شده و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: ضایعات هیستوپاتولوژیکی مختلفی در کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان در مواجهه با غلظت های مختلف تنباکو قابل مشاهده بود. با افزایش غلظت تنباکو به 10 و 100 میلی گرم برلیتر, خونریزی افزایش یافته و بافت هپاتوسیت پیوستگی خود را از دست داده و حالت گسستگی را نشان می دهد. اتساع عروقی, خونریزی و تجمع لوکوسیتی, چماقی شدن انتهای تیغه ها, هیپرپلازی, جدا شدن غشای پایه و ایجاد فضای ادمی, کوتاه شدن لاملاها, واکوئولاسیون واتصال تیغه های ثانویه از جمله ضایعات مشاهده شده در آبشش ماهی قزل آلا در مواجهه با تنباکو بود. جدا شدن اپیتلیوم از غشای پایه, هیپرتروفی, اتساع مویرگ های گلومرولی و دژنره شدن لوله های ادراری نیز از جمله ضایعات مشاهده شده در کلیه ماهی قزل آلای رنگین کمان در همه تیمارهای تنباکو است. در غلظت های بالاتر تنباکو یعنی 10 و 100 میلی گرم برلیتر, نکروز لوله های ادراری نیز قابل مشاهده بود. به طور کلی نتایج هیستوپاتولوژیک کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان در مواجهه با تیمارهای مختلف تنباکو عوارض چندانی از تغییرات هیستوپاتولوژیکی را نشان نداد. نتیجه گیری نهایی: بر خلاف کبد و کلیه, آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان به دلیل ارتباط مستقیم با آلاینده, عوارض پاتولوژیکی بیشتری را در مواجهه با تنباکو نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موحدی نیا، عبدالعلی، حیدری، محسن، حسینی، صبا، یعقوبی، زینب، و پورمعافی اصفهانی، الهام. (1398). مطالعه اثرات پاتولوژیک ناشی از عصاره تنباکو بر بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(3 )، 380-386. SID. https://sid.ir/paper/35170/fa

    Vancouver: کپی

    موحدی نیا عبدالعلی، حیدری محسن، حسینی صبا، یعقوبی زینب، پورمعافی اصفهانی الهام. مطالعه اثرات پاتولوژیک ناشی از عصاره تنباکو بر بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(3 ):380-386. Available from: https://sid.ir/paper/35170/fa

    IEEE: کپی

    عبدالعلی موحدی نیا، محسن حیدری، صبا حسینی، زینب یعقوبی، و الهام پورمعافی اصفهانی، “مطالعه اثرات پاتولوژیک ناشی از عصاره تنباکو بر بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 3 ، pp. 380–386، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button