مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,053
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات کیتوزان حاوی اسانس های اکالیپتوس و زیره بر مدت زمان نگهداری ماهی قزل آلا

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه جهت افزایش مدت زمان نگهداری گوشت ها و فراورده های گوشتی, استفاده از ترکیبات نگهدارنده طبیعی رو به افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات کیتوزان حاوی اسانس های اکالیپتوس و زیره بر مدت زمان نگهداری ماهی قزل آلا بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, پس از تهیه اسانس اکالیپتوس و زیره, اثرات ضدمیکروبی اسانس ها به روش میکرودایلوشن علیه باکتری های شیگلا دیزانتری, لیستریا مونوسیتوژنز, استرپتوکوکوس پایوژنز و سالمونلا تایفی بررسی شدند. سپس اثرات اسانس های اکالیپتوس و زیره به صورت مجزا (غلظت های 0.25 درصد و 0.5 درصد), ترکیبی (0.5+0.5 درصد) و هم چنین در ترکیب با کیتوزان (غلظت های 0.25 درصد و 0.5 درصد) بر روی کیفیت میکروبی ماهی قزل آلا در 1±8 درجه سانتی گراد در روزهای صفر, 3 و 6 بررسی شدند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آزمون واریانس و آزمون دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: حداقل میزان غلظت مهار کنندگی باکتری ها و حداقل میزان باکتری کشی باکتری ها به ترتیب غلظت هایی بین 0.351 تا 11.25 و 1.406 تا 11.25 میلی گرم در میلی لیتر برای اسانس ها بود. اسانس اکالیپتوس 0.5 درصد بهترین اثر را در کاهش شمارش کلی باکتری ها, سرماگراها و انتروباکتریاسه ها در ماهی نشان داد. هم چنین استفاده از کیتوزان همراه با اسانس ها سبب کاهش شمارش کلی باکتری ها, سرمادوست ها و انتروباکتریاسه ها در ماهی قزل آلا شد (0.05>p). اثرات ضد باکتریایی اسانس های تنها نسبت به حالت سینرژیستی اسانس ها با کیتوزان کم تر بود (0.05>p).استنتاج: بنابراین می توان اسانس های مذکور را به عنوان جایگزینی برای ترکیبات نگهدارنده شیمیایی و هم چنین در بسته بندی های فعال در صنایع گوشت استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرافتی چالشتری، رضا، تقی زاده، محسن، خانعلی زاده، احمد، حسامی، سپیده، حیدریان، زهرا، صاحب جمعی، پگاه، و خاتمی، مهدی. (1394). بررسی اثرات کیتوزان حاوی اسانس های اکالیپتوس و زیره بر مدت زمان نگهداری ماهی قزل آلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 25(133)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/356244/fa

    Vancouver: کپی

    شرافتی چالشتری رضا، تقی زاده محسن، خانعلی زاده احمد، حسامی سپیده، حیدریان زهرا، صاحب جمعی پگاه، خاتمی مهدی. بررسی اثرات کیتوزان حاوی اسانس های اکالیپتوس و زیره بر مدت زمان نگهداری ماهی قزل آلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1394؛25(133):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/356244/fa

    IEEE: کپی

    رضا شرافتی چالشتری، محسن تقی زاده، احمد خانعلی زاده، سپیده حسامی، زهرا حیدریان، پگاه صاحب جمعی، و مهدی خاتمی، “بررسی اثرات کیتوزان حاوی اسانس های اکالیپتوس و زیره بر مدت زمان نگهداری ماهی قزل آلا،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 25، no. 133، pp. 151–160، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356244/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button