مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حفاظتی کدو (.Cucurbita pepo L) بر آسیب کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 65

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت یک ناهنجاری متابولیکی است که با هیپرگلیسمی ناشی از نقص در ترشح و عمل انسولین و یا هر دو مشخص می گردد. کدو در طب سنتی ایران برای درمان دیابت توصیه شده است. در این مطالعه اثر پودر کدو بر فعالیت آنزیم های کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای 28 سر موش صحرایی نر بطور تصادفی به چهار گروه کنترل غیردیابتی, کنترل دیابتی, دیابتی تیمار شده با1g/kg  پودر کدو و دیابتی تیمار شده با 2g/kg پودر کدو تقسیم شدند. القا دیابت در رات ها با تزریق درون صفاقی آلوکسان منوهیدرات انجام شد. تیمار حیوانات به مدت 4 هفته و به صورت گاواژ انجام گرفت. پس از اتمام مدت آزمایش خون گیری به عمل آمد و میزان آنزیم های کبدی (ALT, AST, ALP) بررسی گردید. از بافت های کبد همه گروه ها نیز مقاطعی تهیه و مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون آنالیز واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: نتایج حاکی از افزایش معنی دار آنزیم های کبدی (ALT, AST, ALP) در موش های صحرایی دیابتی نسبت به سایر گروه ها بود و تیمار با پودر کدو در موش های صحرایی دیابتی شده موجب کاهش معنی داری در سطح آنزیم های فوق در مقایسه با گروه کنترل دیابتی گردید (05/0>P). بررسی بافت شناسی بر روی نمونه های بافتی کبد و مصرف کدو باعث کاهش درجه التهاب کبد در گروه دیابتی گردید. نتیجه گیری: این گیاه به دلیل مهار آسیب کبدی ناشی از دیابت, می تواند در افراد دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، صدیقه، کاظمی، سمیه، مشتاقیان، سیدجمال، رفیعیان، محمود، بهرامی، محمد، و علی نیا، آزاده. (1388). اثر حفاظتی کدو (.Cucurbita pepo L) بر آسیب کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 11(4 (ویژه نامه طب تکمیلی))، 59-65. SID. https://sid.ir/paper/356775/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری صدیقه، کاظمی سمیه، مشتاقیان سیدجمال، رفیعیان محمود، بهرامی محمد، علی نیا آزاده. اثر حفاظتی کدو (.Cucurbita pepo L) بر آسیب کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1388؛11(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):59-65. Available from: https://sid.ir/paper/356775/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه عسگری، سمیه کاظمی، سیدجمال مشتاقیان، محمود رفیعیان، محمد بهرامی، و آزاده علی نیا، “اثر حفاظتی کدو (.Cucurbita pepo L) بر آسیب کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 11، no. 4 (ویژه نامه طب تکمیلی)، pp. 59–65، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356775/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button