مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان غلظت نیمه کشنده اسانس آویشن باغی در ماهی قزل آلا

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 67

چکیده

 امروزه اهمیت استفاده ازگیاهان دارویی درمبارزه با بیماری های عفونی و غیرغفونی کاملا آشکار بوده و لزوم جایگزینی آنها با داروهای شیمیایی به دلیل خواص چند گانه آنها در پیش گیری و درمان بسیاری ازبیماری ها به ویژه در صنعت آبزی پروری ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف بررسی سمیت حاد (LC50-96h)اسانس آویشن باغی در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان اجرا شد. به منظور مطالعه تاثیرات این اسانس, تعداد80 عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 5/0± 10 در تانکرهای 9 لیتری در معرض غلظت های مختلف اسانس آویشن باغی قرار گرفتند و تلفات بصورت روزانه بر اساس روش OECD و در مدت زمان 96 ساعت اجرا شد. سپس سمیت حاد اسانس آویشن باغی با استفاده از نرم افزار پروبیت محاسبه و غلظت ppm 4/4 تعیین گردید. با توجه به نمودار تغییرات غلظت اسانس و رفتارهای بالینی ماهی ها می توان نتیجه گرفت که اسانس آویشن باغی با تغییر خواص فیزیکی آب و کاهش میزان اکسیژن آب, سیستم اکسیژن رسانی ماهی را مختل کرده و مرگ آنها را سبب می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفیقی، امیر، شکراله زاده طالشی، مجتبی، حسن، جلال، و زرگر، اشکان. (1397). اندازه گیری میزان غلظت نیمه کشنده اسانس آویشن باغی در ماهی قزل آلا. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 17(1 )، 59-67. SID. https://sid.ir/paper/361402/fa

    Vancouver: کپی

    شفیقی امیر، شکراله زاده طالشی مجتبی، حسن جلال، زرگر اشکان. اندازه گیری میزان غلظت نیمه کشنده اسانس آویشن باغی در ماهی قزل آلا. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1397؛17(1 ):59-67. Available from: https://sid.ir/paper/361402/fa

    IEEE: کپی

    امیر شفیقی، مجتبی شکراله زاده طالشی، جلال حسن، و اشکان زرگر، “اندازه گیری میزان غلظت نیمه کشنده اسانس آویشن باغی در ماهی قزل آلا،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 17، no. 1 ، pp. 59–67، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button