مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,257
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی پوشش آلژینات سدیم به همراه اسانس آویشن بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 سابقه و هدف: ماهیان به خاطر داشتن اسیدهای چرب غیراشباع و پروتئین با کیفیت بالا نسبت به فساد حساسیت زیادی دارند. به همین دلیل, استفاده از مواد نگهدارنده برای جلوگیری یا به تعویق انداختن فساد در آن ها طی نگهداری ضرورت پیدا می کند. آلژینات سدیم از مواد طبیعی دارای خواص ضداکسیداسیونی است و برای تقویت خواص ضدباکتریایی آن می توان اسانس دارای خواص ضدباکتریایی به آن افزود. بنابراین در این تحقیق, از پوشش زیستی آلژینات سدیمِ غنی شده با اسانس آویشن برای نگهداری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده شد.مواد و روش ها: محلول %3 آلژینات سدیم و آلژینات سدیم حاوی 5/0, 1 و 5/1 درصد اسانس آویشن به منظور دستیابی به بهترین درصد موثر اسانس تهیه شد. تیمارهای کنترل (بدون پوشش), آلژینات سدیم و آلژینات سدیم حاوی درصد های متفاوت اسانس آویشن به صورت دوره ای تحت آزمایش های میکروبی شامل شمارش کلی باکتری های هوازی (TVC) و باکتری های سرماگرا (PTC), آزمایش های اکسیداسیون شامل شاخص پراکسید (PV), شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند.یافته ها: بر اساس نتایج آماری, مقادیر شاخص های اکسیداسیون و باکتریایی تیمارهای مختلف آلژینات سدیم و آلژینات سدیم حاوی اسانس آویشن در مقایسه با تیمار نمونه شاهد, تغییرات کمتری طی مدت نگهداری نشان دادند. مقادیر PV, FFA, TVC و PTC در تیمار آلژینات سدیم حاوی 1 و 5/1 درصد اسانس آویشن تغییرات کمتری نسبت به بقیه تیمارها پیدا کرد (p<0.05) و اختلاف معنی داری بین این دو تیمار (%1 و %1.5) مشاهده نشد (p>0.05). کمترین تغییرات TBA به تیمار آلژینات سدیم حاوی 1.5 درصد اسانس آویشن مربوط بود (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که پوشش آلژینات سدیم حاوی اسانس آویشن در کاهش اکسیدکاسیون و رشد باکتری های فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طی نگهداری در شرایط سرد (4±1oC) موثر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمزه، علی، و رضایی، مسعود. (1390). اثرات ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی پوشش آلژینات سدیم به همراه اسانس آویشن بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(3 (پی در پی 22))، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/121497/fa

    Vancouver: کپی

    حمزه علی، رضایی مسعود. اثرات ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی پوشش آلژینات سدیم به همراه اسانس آویشن بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(3 (پی در پی 22)):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/121497/fa

    IEEE: کپی

    علی حمزه، و مسعود رضایی، “اثرات ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی پوشش آلژینات سدیم به همراه اسانس آویشن بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 3 (پی در پی 22)، pp. 11–20، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121497/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا