مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی فلور لاکتیکی هویج تخمیری با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی و بررسی روابط خویشاوندی به کمک آنالیز فیلوژنتیکی

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 339

چکیده

هویج تخمیری نوعی شوری تهیه شده از هویج و نمک است که سرشار از ویتامین ها می باشد. هدف از این پژوهش, بررسی تنوع زیستی باکتری های اسید لاکتیک فرآورده طی دوره نگهداری و رسیدگی بود. بدین منظور پس از تولید هویج تخمیری, تنوع باکتری های اسید لاکتیک موجود در فرآورده در شش تناوب زمانی بررسی گردید. 144 جدایه گرم مثبت و کاتالاز منفی, جداسازی شده که از میان آنها, 48 جدایه گرم مثبت و کاتالاز منفی انتخاب شدند. آزمون های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شامل رشد در دماهای 10 و 45 درجه سانتی گراد, در 5/6 درصد نمک طعام, در 4/4 =pH و 6/9 pH=, وتولید گاز دی اکسیدکربن از قند گلوکز انجام پذیرفت. در مرحله بعد, شناسایی بر اساس پروفایل تخمیر کربوهیدرات (ده قند), منجر به شناسایی جنس های پدیوکوکوس (2 مورد), لویکونوستوک (10 مورد), لاکتوباسیلوس (33 مورد) و انتروکوکوس (2 مورد) و یک مورد هم شناسایی نگردید و در مجموع 19 گونه مختلف گردید. در پایان, 26 جدایه از مجموع 48 جدایه توسط تعیین توالی ژن 16S rDNA تا سطح جنس و گونه شناسایی شدند. نتایج توالی یابی منجر به شناسایی گونه های ذیل گردید: Lactobacillus plantarum (34/33%), Leuconostoc mesenteroides (85/14%), Lactobacillus. brevis (63/29%), Lactobacillus. casei (7/3%), Lactobacillus. pantheris (7/3%), Lactobacillus paracasei (7/3%) و سه ایزوله تا مرحله جنس به عنوان لاکتوباسیلوس شناسایی شدند. لویکونوستوک مزنترویدس در مراحل اولیه تخمیر با توجه به نتایج توالی یابی و مولکولی غالب بوده که به تدریج در مراحل پایانی توسط لاکتوباسیلوس برویس جایگزین گردید. آنالیز فیلوژنتیک وجود سه خوشه را نشان داد, به طوریکه خوشه اول شامل دو جنس لوکونستوک و لاکتوباسیلوس, خوشه دوم شامل لاکتوباسیلوس برویس و خوشه سوم شامل لاکتوباسیلوس پلانتاروم بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گوهرجو، محمدابراهیم، عدالتیان دوم، محمدرضا، شهیدی، فخری، طباطبایی یزدی، فریده، و وریدی، محمدجواد. (1398). شناسایی فلور لاکتیکی هویج تخمیری با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی و بررسی روابط خویشاوندی به کمک آنالیز فیلوژنتیکی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(2 (پیاپی 56) )، 323-339. SID. https://sid.ir/paper/361989/fa

    Vancouver: کپی

    گوهرجو محمدابراهیم، عدالتیان دوم محمدرضا، شهیدی فخری، طباطبایی یزدی فریده، وریدی محمدجواد. شناسایی فلور لاکتیکی هویج تخمیری با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی و بررسی روابط خویشاوندی به کمک آنالیز فیلوژنتیکی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(2 (پیاپی 56) ):323-339. Available from: https://sid.ir/paper/361989/fa

    IEEE: کپی

    محمدابراهیم گوهرجو، محمدرضا عدالتیان دوم، فخری شهیدی، فریده طباطبایی یزدی، و محمدجواد وریدی، “شناسایی فلور لاکتیکی هویج تخمیری با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی و بررسی روابط خویشاوندی به کمک آنالیز فیلوژنتیکی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 2 (پیاپی 56) ، pp. 323–339، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361989/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button