مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

429
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روند تغییر ترکیب های زیست فعال میوه دو رقم لیموترش لیسبون (Citrus limon cv. Lisbon) و کوک اورکا (C. limon cv. Cook Eureka) طی رسیدن

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 144

چکیده

 در این پژوهش از میوه ی دو رقم لیموترش (لیسبون و کوک اورکا) جهت مطالعه تغییر ترکیب های زیست فعال و ویژگی های فیزیکوشیمیایی میوه طی مراحل رشدی بلوغ تا رسیدن استفاده شد. میوه های هر رقم به فاصله ی زمانی هر 10 روز یک بار طی یک ماه (24 مهر تا 27 آبان) برداشت و ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که میوه ی کوک اورکا با میانگین وزن 04/131 گرم, طول 84/60 میلی متر, حجم 12/115 میلی متر مکعب و عصاره کل 22/39 درصد به طور معنی داری درشت تر از میوه ی لیسبون بود. بیش ترین مقدار اسید قابل تیتراسیون در هر دو رقم در اوایل آبان (لیسبون با مقدار 51/13 و کوک اورکا با مقدار 95/10 درصد) مشاهده شد. مقدار شاخص تکنولوژی در هر دو رقم در دامنه ی 40/3 تا 51/4 درصد قرار داشت. بیش ترین مقدار فنل کل گوشت در رقم لیسبون در اوایل آبان (مقدار 85/1 میلی گرم بر گرم) و در رقم کوک اورکا در اواسط آبان (مقدار 48/1 میلی گرم بر گرم) مشاهده شد. رقم لیسبون در اواسط آبان با مقدار 05/57 میلی گرم بر 100 گرم بیش ترین مقدار آسکوربیک اسید را دارا بود. بیش ترین مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی در رقم کوک اورکا و در اوایل مهر (با مقدار 33/65 درصد) مشاهده شد. کم ترین مقدار کلروفیل کل در پوست و گوشت لیسبون به ترتیب با مقادیر 69/0 (اواسط آبان) و 42/0 میلی گرم بر گرم (اواخر آبان) اندازه گیری شد. رقم لیسبون بیش ترین مقدار کاروتنوئیدکل پوست (با مقدار 85/6 میلی گرم بر گرم در اوایل آبان) را داشت. بنابر این میوه ها قبل از شروع متابولیسم داخلی یا پس از رسیدگی کامل دارای حداکثر میزان ترکیب های زیست فعال بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدقاسمی، سیده الهام، فتاحی مقدم، جواد، و باباخانی، بابک. (1397). بررسی روند تغییر ترکیب های زیست فعال میوه دو رقم لیموترش لیسبون (Citrus limon cv. Lisbon) و کوک اورکا (C. limon cv. Cook Eureka) طی رسیدن. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 31(1 )، 132-144. SID. https://sid.ir/paper/363848/fa

    Vancouver: کپی

    سیدقاسمی سیده الهام، فتاحی مقدم جواد، باباخانی بابک. بررسی روند تغییر ترکیب های زیست فعال میوه دو رقم لیموترش لیسبون (Citrus limon cv. Lisbon) و کوک اورکا (C. limon cv. Cook Eureka) طی رسیدن. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1397؛31(1 ):132-144. Available from: https://sid.ir/paper/363848/fa

    IEEE: کپی

    سیده الهام سیدقاسمی، جواد فتاحی مقدم، و بابک باباخانی، “بررسی روند تغییر ترکیب های زیست فعال میوه دو رقم لیموترش لیسبون (Citrus limon cv. Lisbon) و کوک اورکا (C. limon cv. Cook Eureka) طی رسیدن،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 31، no. 1 ، pp. 132–144، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363848/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button