Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,140
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ردیابی ترکیبات موسیلاژی در مراحل مختلف تکوین برگ بنفشه معطر (. viola odorata L)

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 369

چکیده

بنفشه معطر Viola odorata گیاهی متعلق به تیره بنفشگان می باشد که به دلیل وجود ترکیباتی از قبیل کربوهیدرات ها و موسیلاژ در برگ و گل آن خواص دارویی دارد. هیدروکلوئیدهای پلی ساکاریدی از جمله ترکیبات موسیلاژ در بسیاری از گیاهان عالی یافت می شوند. این پلی ساکاریدها یک کلاس ساختاری متنوع از ماکرومولکول های بیولوژیکی با طیف گسترده ای از خواص فیزیکی تشکیل می دهند, به طور گسترده ای در پزشکی و تولید دارو کاربرد دارند. این تحقیق با هدف بررسی و ردیابی ترکیبات موسیلاژی و انواع آن در مراحل مختلف تکوین برگ گیاه بنفشه معطر به دلیل ارزش اقتصادی و سیستماتیکی این ترکیبات انحصاری انجام گردید. در این تحقیق بذرهای گیاه بنفشه معطر در شرایط مطلوب گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی کاشته شدند. جهت بررسی و ردیابی ترکیبات موسیلاژی در مراحل مختلف رشد گیاه, برش عرضی از برگ ها تهیه و با رنگ های شناساگر موسیلاژ رنگ آمیزی شدند. نتایج نشان داد که تعداد عناصر موسیلاژی در مرحله برگچه ای بسیار کم و موسیلاژ فقط محدود به دیواره سلولی است. در مرحله رویشی, افزایش تعداد و قطر سلول های موسیلاژی و نیز بهم پیوستن آنها مشاهده شد. در برگ های بالغ, کانال ها و حفره های موسیلاژی, در ناحیه های نزدیک به اپیدرم تحتانی و رگبرگ اصلی, از بهم پیوستن سلول های موسیلاژی مجاور به وجود آمدند. این ویژگی باعث افزایش مقدار موسیلاژ با رشد گیاه می گردد که یک واکنش تکوینی-حفاظتی محسوب می شود. این ویژگی می تواند در راستای بهره برداری و افزایش تولید ترکیبات دارویی منحصر گیاه بنفشه معطر مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفقت، زهرا، و زرین کمر، فاطمه. (1397). ردیابی ترکیبات موسیلاژی در مراحل مختلف تکوین برگ بنفشه معطر (. viola odorata L). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 31(2 )، 359-369. SID. https://sid.ir/paper/363853/fa

    Vancouver: کپی

    شفقت زهرا، زرین کمر فاطمه. ردیابی ترکیبات موسیلاژی در مراحل مختلف تکوین برگ بنفشه معطر (. viola odorata L). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1397؛31(2 ):359-369. Available from: https://sid.ir/paper/363853/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شفقت، و فاطمه زرین کمر، “ردیابی ترکیبات موسیلاژی در مراحل مختلف تکوین برگ بنفشه معطر (. viola odorata L)،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 31، no. 2 ، pp. 359–369، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363853/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا