مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ضد میکروبی و ایزوترم جذب تعادلی رطوبت بایونانوکامپوزیت نشاسته کاساوا/نانو دی اکسید تیتانیوم/اسانس نعنا فلفلی

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 213

چکیده

 هدف از این تحقیق, بررسی اثر ترکیبی نانودی اکسید تیتانیوم (TiO2-N) و اسانس نعناع فلفلی بر ایزوترم جذب رطوبت تعادلی رطوبت فیلم نشاسته کاساوا و اثر آن فیلم بر معادله رشد میکروبی استافیلوکوکوس اورئوس بود. برای این منظور, فیلم بایوکامپوزیتی نشاسته کاساوا, با افزودن 1, 3 و 5 درصد TiO2-N, 1, 2 و 3 درصد اسانس نعناع فلفلی و گلیسرول (به عنوان پلاستی سایزر) توسط روش قالب گیری (کاستینگ) تهیه شد. ایزوترم جذب رطوبت تعادلی و فعالیت ضدباکتریایی فیلم های نانوبایوکامپوزیتی تولید شده در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که با افزودن نانوذرات و اسانس به بایوکامپوزیت های نشاسته ای, ایزوترم جذب رطوبت تعادلی به سمت محتوای رطوبت پایین تر جابه جا شد. نتایج آزمون های میکروبی بیان کرد که فیلم نشاسته کاساوای خالص (شاهد) فاقد فعالیت ضدباکتریایی در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس بود و افزایش غلظت نانوذرات و اسانس نعناع فلفلی در فیلم های نشاسته ای منجر به افزایش معنی دار فعالیت ضدباکتریایی گردید (p<0. 05). با این حال, فعالیت ضدباکتریایی TiO2-N بالاتر از اسانس نعناع فلفلی بود. افزودن TiO2-N و اسانس نعناع, فاز تأخیری در منحنی رشد میکروبی را افزایش و فاز لگاریتمی را کاهش داد. در نهایت, بر طبق نتایج حاصله در این تحقیق می توان نتیجه گرفت که تلفیق ترکیب TiO2-N و اسانس نعناع فلفلی سبب بهبود فعالیت ضدباکتریایی بایوکامپوزیت های برپایه نشاسته کاساوا در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس گردید و از این فیلم های بایونانوکامپوزیتی می توان جهت بسته بندی و توسعه دوره ماندگاری محصولات غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوریان، سیمین، محمدی نافچی، عبدالرضا، بلندی، مرضیه، و جوکار، مریم. (1400). بررسی ویژگی های ضد میکروبی و ایزوترم جذب تعادلی رطوبت بایونانوکامپوزیت نشاسته کاساوا/نانو دی اکسید تیتانیوم/اسانس نعنا فلفلی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 201-213. SID. https://sid.ir/paper/363968/fa

    Vancouver: کپی

    نوریان سیمین، محمدی نافچی عبدالرضا، بلندی مرضیه، جوکار مریم. بررسی ویژگی های ضد میکروبی و ایزوترم جذب تعادلی رطوبت بایونانوکامپوزیت نشاسته کاساوا/نانو دی اکسید تیتانیوم/اسانس نعنا فلفلی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):201-213. Available from: https://sid.ir/paper/363968/fa

    IEEE: کپی

    سیمین نوریان، عبدالرضا محمدی نافچی، مرضیه بلندی، و مریم جوکار، “بررسی ویژگی های ضد میکروبی و ایزوترم جذب تعادلی رطوبت بایونانوکامپوزیت نشاسته کاساوا/نانو دی اکسید تیتانیوم/اسانس نعنا فلفلی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 201–213، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button