مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از گیاه زعفران (Crocus Sativus) در شرایط فیزیکی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 1381 | صفحه پایان 1387

چکیده

 مقدمه: سنتز نانوذرات توسط دستگاه های بیولوژیکی یک روند قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست است. نانوذرات نقره به دلیل خواص مطلوبی که دارد, در فرایندهای پزشکی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است. به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران (Crocus sativus), این گیاه به عنوان یک ماده ی احیا کننده برای سنتز نانوذرات فلزی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام این مطالعه, بررسی قابلیت قسمت های مختلف گیاه زعفران برای تبدیل نمک نقره به نانوذرات نقره در شرایط مختلف دمایی, حضور یا فقدان نور بود. روش ها: سه عصاره ی آبی از بخش های مختلف زعفران (پرچم, کلاله و گلبرگ ارغوانی) تهیه شد. سنتز نانوذرات نقره در دماهای مختلف در حضور و عدم حضور نور در غلظت نهایی محلول نیترات نقره ی 1 میلی مولار انجام شد. تشکیل نانوذرات نقره با استفاده از طیف سنجی ماورای بنفش/ مرئی (Ultraviolet-visible یا UV-Vis) شناسایی شد. میانگین اندازه ی ذرات با استفاده از پراکندگی نور دینامیکی (Dynamic light scattering یا DLS) بررسی شد. یافته ها: طیف سنجی ماورای بنفش/مرئی جذب هایی در بازه ی 460-400 نانومتر نشان داد. همچنین, اندازه ی نانوذرات سنتز شده حدود 25-15 نانومتر بود. عصاره های کلاله ی قرمز و گلبرگ ارغوانی در حضور نور در دمای محیط به خوبی سبب تولید نانوذرات نقره شدند. در فقدان نور نیز جذب UV-Vis در عصاره ی گلبرگ خوانده شد؛ در حالی که در عصاره ی کلاله ی قرمز در فقدان نور در دمای محیط جذبی مشاهده نشد. عصاره ی پرچم نیز در دمای 60 و 80 درجه ی سانتی گراد در حضور و فقدان نور قادر به تولید نانوذرات بود. نتیجه گیری: قسمت های مختلف گل زعفران (به جز قسمت سبز) قابلیت مناسبی به عنوان ماده ی احیا کننده و نگه دارنده برای سنتز نانوذرات نقره نشان دادند. علاوه بر این, به نظر می رسد نور و دما, نقش موثری در کارایی عصاره های گیاهی برای تولید نانوذرات دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکریان، سعیده، سید آبادی، لیلا سادات، کاظمی اسکویی، رضا، و درودی، مجید. (1398). سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از گیاه زعفران (Crocus Sativus) در شرایط فیزیکی مختلف. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 37(557 )، 1381-1387. SID. https://sid.ir/paper/364593/fa

    Vancouver: کپی

    عسکریان سعیده، سید آبادی لیلا سادات، کاظمی اسکویی رضا، درودی مجید. سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از گیاه زعفران (Crocus Sativus) در شرایط فیزیکی مختلف. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1398؛37(557 ):1381-1387. Available from: https://sid.ir/paper/364593/fa

    IEEE: کپی

    سعیده عسکریان، لیلا سادات سید آبادی، رضا کاظمی اسکویی، و مجید درودی، “سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از گیاه زعفران (Crocus Sativus) در شرایط فیزیکی مختلف،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 37، no. 557 ، pp. 1381–1387، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364593/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button