مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

724
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر پیش تیمارهای میدان الکتریکی پالسی و ریزموج بر برخی از خصوصیات روغن و کنجاله حاصل از دان سیاه

صفحات

 صفحه شروع 485 | صفحه پایان 496

چکیده

 یکی از محبوب ترین روش ها برای استخراج روغن از دانه های روغنی در سراسر جهان پرس مکانیکی می باشد. در این تحقیق به منظور بررسی فرایند استخراج روغن از دان سیاه از پیش تیمارهای میدان الکتریکی پالسی (با شدت های مختلف میدان الکتریکی (kV/m 250 و 500), با تعداد پالس 30) و ریزموج (با توان 900 واتی برای مدت زمان های 100 و 200 ثانیه) استفاده گردید و بعد از اعمال این پیش تیمارها, روغن دانه ها با پرس مارپیچی و با سرعت 34 دور در دقیقه استخراج شد و میزان راندمان فرایند استخراج, ضریب شکست, ترکیبات فنولی, پایداری اکسایشی روغن, پروتئین و خاکستر کنجاله در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمارهای ریزموج و میدان الکتریکی پالسی در زمان ها و شدت های پایین تر منجر به افزایش راندمان استخراج روغن, پروتئین و خاکستر کنجاله گردید. ولی با افزایش زمان ریزموج و همچنین شدت میدان الکتریکی پالسی, میزان آنها کاهش یافت. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از ضریب شکست روغن ها نیز نشان داد که نوع پیش تیمار بر ضریب شکست روغن ها تأثیر معنی دار نداشت (05/0P>) و میزان ضریب شکست برای تمامی نمونه های اندازه گیری شده برابر 478/1 بود. استفاده از پیش تیمارهای مختلف, افزایش فنول کل و همچنین پایداری اکسایشی روغن ها را در پی داشت به گونه ایی که بیشینه میزان فنول کل و پایداری اکسایشی از پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی با شدت میدان kV/m 500 به دست آمد. در پایان, نتایج این مطالعه مشخص کرد که استفاده از پیش تیمارهای ریزموج (برای 100 ثانیه) و میدان الکتریکی پالسی (با شدت میدان الکتریکی kV/m 250) می تواند در استخراج روغن از دان سیاه به علت افزایش راندمان استخراج روغن و پروتئین کنجاله و همچنین افزایش ترکیبات مفید موجود در روغن بسیار مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی، نازنین مریم، میرزایی، حبیب اله، و مقیمی، معصومه. (1398). بررسی تأثیر پیش تیمارهای میدان الکتریکی پالسی و ریزموج بر برخی از خصوصیات روغن و کنجاله حاصل از دان سیاه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(4 (پیاپی 58) )، 485-496. SID. https://sid.ir/paper/364673/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی نازنین مریم، میرزایی حبیب اله، مقیمی معصومه. بررسی تأثیر پیش تیمارهای میدان الکتریکی پالسی و ریزموج بر برخی از خصوصیات روغن و کنجاله حاصل از دان سیاه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(4 (پیاپی 58) ):485-496. Available from: https://sid.ir/paper/364673/fa

    IEEE: کپی

    نازنین مریم محسنی، حبیب اله میرزایی، و معصومه مقیمی، “بررسی تأثیر پیش تیمارهای میدان الکتریکی پالسی و ریزموج بر برخی از خصوصیات روغن و کنجاله حاصل از دان سیاه،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 4 (پیاپی 58) ، pp. 485–496، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364673/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا