مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

844
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر میدان الکتریکی پالسی و فرآیند حرارتی بر انتقال جرم در استخراج قند از چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 155

چکیده

 اثر میدان الکتریکی پالسی قوی بر فرآیند انتقال جرم از خلال چغندر با ضخامت های متفاوت در مقایسه با تیمار حرارت مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور, میدان الکتریکی قوی (با قدرت 3 kV,  8 mFبا 20 پالس) بر دو نوع خلال ضخیم با ابعاد 3±0.5 میلی متر عرض و خلال نازک 2±0.3 عرض هر دو دارای 5-3 سانتی متر طول اعمال و با نمونه های تیمار شده توسط حرارت 80oC به مدت ثابت 15 دقیقه مقایسه گردیدند. نمونه های شاهد و تیمار شده توسط پرس آزمایشگاهی در سه مرحله و هربار به میزان 20 بار (2 مگاپاسکال) فشرده و میزان بریکس, هدایت الکتریکی شربت حاصل به عنوان شاخص های انتقال جرم, راندمان شربت و سرعت خشک شدن تفاله حاصل از نمونه ها نیز اندازه گیری شدند. نتایج پس از تجزیه و تحلیل آماری حاکی از افزایش انتقال جرم بیش از دو برابر در نمونه های تیمار شده با میدان الکتریکی به ویژه در خلال نازک و نیز افزایش راندمان بالاتر شربت نسبت به فرآیند حرارتی بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول در اولین مرحله پرس به دست آمد. هم چنین سرعت خشک شدن تفاله در نمونه های تیمار شده توسط میدان الکتریکی به دلیل حفظ شکل فیزیکی خلال ها, افزایش روزنه های ایجاد شده در بافت و سلولهای چغندر در مقایسه با نمونه های تیمار شده توسط حرارت به دلیل از هم گسیختگی سلولها و ایجاد کلوخه و ممانعت از خروج رطوبت افزایش قابل ملاحظه ای نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسکوکی، عبدالمجید، و اشتیاقی، محمدنقی. (1390). مقایسه اثر میدان الکتریکی پالسی و فرآیند حرارتی بر انتقال جرم در استخراج قند از چغندرقند. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(2)، 145-155. SID. https://sid.ir/paper/143719/fa

    Vancouver: کپی

    مسکوکی عبدالمجید، اشتیاقی محمدنقی. مقایسه اثر میدان الکتریکی پالسی و فرآیند حرارتی بر انتقال جرم در استخراج قند از چغندرقند. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛7(2):145-155. Available from: https://sid.ir/paper/143719/fa

    IEEE: کپی

    عبدالمجید مسکوکی، و محمدنقی اشتیاقی، “مقایسه اثر میدان الکتریکی پالسی و فرآیند حرارتی بر انتقال جرم در استخراج قند از چغندرقند،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 145–155، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا