مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج پکتین از تفاله گوجه فرنگی به کمک امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 105

چکیده

 پکتین هتروپلی ساکارید ساختاری دیواره سلولی گیاهان است و پس از استخراج به عنوان عامل ژله کننده در محصولات غذایی استفاده می شود. این پژوهش با هدف بهینه سازی و ارزیابی کمی و کیفی استخراج پکتین از تفاله گوجه فرنگی به عنوان یکی از عمده ترین ضایعات صنایع تبدیلی کشور انجام گرفت. همچنین از امواج فراصوت به عنوان روشی نوین و کارآمد جهت استخراج پکتین استفاده شد. راندمان استخراج و درصد گالاکتورونیک اسید پکتین در دامنه pH (5/2-5/1), دمای (C° 90-60), زمان استخراج (30-6 دقیقه) و چگالی توان فراصوت (W/ml3/0-15/0) با روش سطح پاسخ (RSM) بهینه سازی شد. همچنین درجه استری, ویسکوزیته ذاتی و خصوصیات امولسیفایری پکتین تفاله گوجه فرنگی در شرایط بهینه تعیین گردید. با توجه به نتایج حاصل, بیشترین راندمان (5/10 %) و درجه خلوص پکتین (65 %) در شرایط pH برابر 2, دمای C° 86, زمان 30 دقیقه و چگالی توان فراصوت W/ml 3/0 به دست آمد. تحت شرایط بهینه استخراج, پکتین با درجه استری و ویسکوزیته ذاتی به ترتیب 76 % و dl/g 6/2 حاصل گردید. خصوصیات امولسیفایری پکتین استخراج شده در نقطه بهینه در سه سطح غلظت پکتین 25/0, 5/0 و 1 % مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین فعالیت امولسیفایری (5/87%) در غلظت 1 درصد حاصل شد. با نگه داری امولسیون در دو دمای C° 4 وC° 23, میزان پایداری امولسیون قابل توجهی(99 %) در غلظت 25/0% در دوره زمانی سی روزه به دست آمد. نتایج نشان داد, تفاله گوجه فرنگی می تواند به عنوان منبع ارزان قیمتی از پکتین مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی، مهدی، حمیدی، زهره، و احمدی گاولیقی، حسن. (1398). بهینه سازی استخراج پکتین از تفاله گوجه فرنگی به کمک امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(1 (پیاپی 55) )، 91-105. SID. https://sid.ir/paper/365882/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی مهدی، حمیدی زهره، احمدی گاولیقی حسن. بهینه سازی استخراج پکتین از تفاله گوجه فرنگی به کمک امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(1 (پیاپی 55) ):91-105. Available from: https://sid.ir/paper/365882/fa

    IEEE: کپی

    مهدی زاهدی، زهره حمیدی، و حسن احمدی گاولیقی، “بهینه سازی استخراج پکتین از تفاله گوجه فرنگی به کمک امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 1 (پیاپی 55) ، pp. 91–105، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button