مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های دارچین، زنیان و آویشن شیرازی در روغن هسته انگور

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 88

چکیده

 در فرآیند صنعتی مواد غذایی, به منظور ممانعت از اکسیداسیون چربی ها, بهبود پایداری اکسیداتیو مواد غذایی و به حداقل رساندن آسیب به سلامت افراد آنتی اکسیدان ها به مواد غذایی اضافه می شوند. در این پژوهش, توانایی آنتی اکسیدانی اسانس های دارچین (Cinnamomum zeylanicum), زنیان (Carum copticum) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. ) در غلظت های مختلف (صفر, 1 و 5/1%) بر میزان اسیدهای چرب آزاد, عدد پراکسید و ترکیبات واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید در روغن هسته انگور در 60 درجه سانتی گراد ارزیابی گردید. نمونه های تیمار شده با اسانس زنیان (5/1%) پایین ترین (02/1%) و نمونه های تیمار شده با اسانس آویشن شیرازی (1%) بالاترین (19/1%) میزان اسید چرب آزاد را در میان نمونه های تیمارشده با اسانس نشان دادند. نمونه های تیمارشده با 5/1 اسانس دارچین دارای پایین ترین اندیس پراکسید (meqO2/kg 5/69) در انتهای دوره نگهداری بودند. پس از نمونه کنترل, بالاترین اندیس پراکسید در نمونه های حاوی اسانس آویشن شیرازی (1%) مشاهده گردید. نمونه های روغن هسته انگور تیمارشده با 1 و 5/1% اسانس دارچین واجد کمترین اندیس تیوباربیتوریک اسید در کل دوره نگهداری (یک ماه) بودند. اندیس تیوباربیتوریک اسید نمونه های دارای اسانس آویشن شیرازی تا انتهای دوره نگهداری با شیب ملایمی افزایش یافت و تغییرات مشابهی نیز در نمونه های تیمارشده با زنیان مشاهده شد. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ها در روغن هسته انگور به ترتیب نزولی دارچین, زنیان, آویشن شیرازی بود. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، و آدینه پور، فاطمه. (1398). پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های دارچین, زنیان و آویشن شیرازی در روغن هسته انگور. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(6 (60 پیاپی) )، 81-88. SID. https://sid.ir/paper/366162/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، آدینه پور فاطمه. پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های دارچین, زنیان و آویشن شیرازی در روغن هسته انگور. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(6 (60 پیاپی) ):81-88. Available from: https://sid.ir/paper/366162/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، و فاطمه آدینه پور، “پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های دارچین, زنیان و آویشن شیرازی در روغن هسته انگور،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 6 (60 پیاپی) ، pp. 81–88، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button