مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های میخک، مرزه و ترخون در روغن هسته انگور

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 227

چکیده

 زمینه مطالعه: اتواکسیداسیون یک واکنش غیرقابل برگشت است که تحت تأثیر اکسیژن در هوا رخ می دهد, منجر به ایجاد طعم و بوی ناخوشایند شده و به عنوان نشانگر فساد در روغن شناخته می شود. هدف: در این تحقیق پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های میخک, مرزه و ترخون در روغن هسته انگورمورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: تأثیر اسانس ها در غلظت های مختلف (3/0, 5/0, 1 و 5/1درصد) بر ارزش پراکسید (PV) و عدد اسید تیوباربیتوریک (TBARS) روغن هسته انگور در دمای 60 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که نمونه های حاوی 5/1درصد میخک دارای کمترین عدد پراکسید ( 13/52 میکروگرم در کیلوگرم) در انتهای دوره بودند. در نمونه های تیمارشده با اسانس, بیشترین PV در نمونه های تحت تیمار با ترخون مشاهده شد. در روز دهم نگهداری, اختلاف معنی داری بین TBARS نمونه هایی که حاوی 1درصد اسانس میخک و 5/1درصد اسانس مرزه بودند, وجود نداشت. TBARS نمونه های تیمار شده با اسانس میخک تا انتهای دوره نگهداری به میزان اندک افزایش پیدا کرد و وضعیت مشابهی در نمونه های حاوی مرزه مشاهده شد. مقادیر TBARS در نمونه های حاوی اسانس ترخون در کل دوره ذخیره سازی بیشتر از نمونه های حاوی میخک و مرزه بود. نتیجه گیری نهایی: فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ها در روغن دانه انگور به شرح زیر بود: میخک> مرزه> ترخون.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، و پورامین، شیوا. (1398). بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های میخک, مرزه و ترخون در روغن هسته انگور. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، 13(2 )، 217-227. SID. https://sid.ir/paper/157975/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، پورامین شیوا. بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های میخک, مرزه و ترخون در روغن هسته انگور. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)[Internet]. 1398؛13(2 ):217-227. Available from: https://sid.ir/paper/157975/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، و شیوا پورامین، “بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس های میخک, مرزه و ترخون در روغن هسته انگور،” مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، vol. 13، no. 2 ، pp. 217–227، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/157975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button