مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

215
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حفاظتی اوژنول بر دیس لیپیدمی ناشی از سندرم متابولیکو وضعیت آنتی اکسیدانی سرم در مدل موش صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 137

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک دارای شیوع بالا و مجموعه ای از علایم بالینی: چاقی, افزایش فشارخون, قند ناشتا و تری گلیسرید (TG) و کاهش HDL همراه با افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی و دیابت است. مطالعات اخیر کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی را از علل مهم دخیل در عوارض این سندرم می دانند. با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی قوی اوژنول, هدف این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی اوژنول بر دیس لیپیدیمیای ناشی از سندرم متابولیک و وضعیت آنتی اکسیدانی سرم در موش های صحرایی نر است. مواد و روش ها: 24 موش صحرایی به صورت تصادفی و به مدت 8 هفته به ترتیب در گروه های: 1-دریافت کننده آب آشامیدنی, 2-آب سرشار از فروکتوز به همراه توئین 20 درصد, 3-فروکتوز 10 درصد و 4-فروکتوز 10 درصد به همراه اوژنول mg/Kg ip 20 قرار گرفتند. در پایان نمونه خون جهت اندازه گیری کلسترول, تری گلیسرید, LDL, HDL, مالون دی آلدئید(MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل پلاسما(TAC) تهیه شد. داده ها بر حسب میانگین± انحراف معیار گزارش و آنالیز آن ها توسط آزمون ANOVA و تست تعقیبی توکی انجام شد. یافته های پژوهش: افزودن فروکتوز به آب آشامیدنی موجب افزایش معنی دار وزن حیوانات, سطح سرمی کلسترول و تری گلیسرید, LDL و SGOT و کاهش سرمی HDL در مقایسه با گروه کنترل شد(P<0. 05). اوژنول موجب کاهش سطح سرمی کلسترول, تری گلیسرید, LDL, MDA و افزایش سطح SGOT, TAC و HDLسرم شد(P<0. 05). سطح سرمی SGPT تفاوت معنی داری را در بین گروه ها نشان نداد. بحث و نتیجه گیری: اوژنول سبب بهبود مارکرهای سرمی مربوط به دیس لیپیدمی و هم چنین افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی پلاسما می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، طاهره، ملکی، مریم، و کورکی نژاد قرائی، فاطمه. (1398). بررسی اثر حفاظتی اوژنول بر دیس لیپیدمی ناشی از سندرم متابولیکو وضعیت آنتی اکسیدانی سرم در مدل موش صحرایی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 27(3 )، 129-137. SID. https://sid.ir/paper/366696/fa

    Vancouver: کپی

    صفری طاهره، ملکی مریم، کورکی نژاد قرائی فاطمه. بررسی اثر حفاظتی اوژنول بر دیس لیپیدمی ناشی از سندرم متابولیکو وضعیت آنتی اکسیدانی سرم در مدل موش صحرایی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1398؛27(3 ):129-137. Available from: https://sid.ir/paper/366696/fa

    IEEE: کپی

    طاهره صفری، مریم ملکی، و فاطمه کورکی نژاد قرائی، “بررسی اثر حفاظتی اوژنول بر دیس لیپیدمی ناشی از سندرم متابولیکو وضعیت آنتی اکسیدانی سرم در مدل موش صحرایی نر،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 27، no. 3 ، pp. 129–137، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366696/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button