مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

364
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

426
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخص های ریخت سنجی روده پیشین لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 36

چکیده

 هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب جیره غذایی (HUFA و PUFA) بر برخی شاخص های ریخت-سنجی روده پیشین لاروهای ماهی قزل آلای رنگین کمان در شروع تغذیه آغازین بود. بنابراین هشت جیره غذایی مختلف شامل جیره های حاوی سطوح مختلف HUFA شامل صفر, 5/0, 1, 2 درصد در سطحPUFA برابر 20 درصد (آزمایش نخست) و سطوح مختلف PUFA شامل 10, 20, 30 و 40 درصد در سطح HUFA معادل 8 درصد چربی جیره غذایی (آزمایش دوم) تنظیم شد. تراکم لاروها در هر مخزن پرورشی 100 قطعه بود و آزمایش به مدت شش هفته به طول انجامید. در پایان آزمایش, از هر تیمار شش قطعه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و قسمت ابتدایی روده کوچک آن ها برای مطالعات بافت شناسی کلاسیک نمونه برداری شد. در آزمایش نخست با افزایش سطح HUFA جیره غذایی, ضخامت اپیتلیوم و ارتفاع چین های روده (Villi) کاهش یافت (05/0>P) و سطح مناسب HUFA در این آزمایش 5/0 درصد تشخیص داده شد. همچنین در آزمایش دوم تنها ارتفاع چین بخش پیشین روده تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت (05/0>P) و در سطح PUFA 20 درصد از چربی کل جیره, ارتفاع چین (3/10± 3/207 میکرومتر) از بیشترین میزان برخوردار بود. بنابراین توصیه می-شود در صورت استفاده از منابع روغن گیاهی (جایگزینی منابع دریایی با منابع گیاهی) که موجب افزایش میزان PUFA جیره غذایی می شود, سطح اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره می تواند تا هشت درصد افزایش یابد تا ساختار طبیعی بافت روده حفظ شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری، فرزانه، ایمانی، احمد، حاجی نژاد، سعید، و سروی مغانلو، کوروش. (1397). اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخص های ریخت سنجی روده پیشین لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 6(4 )، 21-36. SID. https://sid.ir/paper/366889/fa

    Vancouver: کپی

    نوری فرزانه، ایمانی احمد، حاجی نژاد سعید، سروی مغانلو کوروش. اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخص های ریخت سنجی روده پیشین لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1397؛6(4 ):21-36. Available from: https://sid.ir/paper/366889/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه نوری، احمد ایمانی، سعید حاجی نژاد، و کوروش سروی مغانلو، “اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخص های ریخت سنجی روده پیشین لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 6، no. 4 ، pp. 21–36، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا