مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های میکروبی، شیمیایی و حسی گوشت گوسفندی پوشش دهی شده با موسیلاژ فرنجمشک در ترکیب با اسانس زنیان جهت افزایش عمرانبارمانی در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 383 | صفحه پایان 394

چکیده

 در این پژوهش, موسیلاژ از دانه های کامل فرنجمشک با استفاده از آب گرم استخراج شد. پوشش ضدمیکروبی موسیلاژ دانه فرنجمشک همراه با غلظت های صفر, 1, 5/1 و 2 درصد اسانس زنیان تولید شد. آزمون های میکروبی (شمارش کلی, شمارش باکتری های سرمادوست, شمارش کلی قارچ ها (کپک و مخمر), اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس), برخی از آزمون های شیمیایی (عدد پراکسید و pH) و ارزیابی حسی (رنگ, بو و پذیرش کلی) برای نمونه های گوشت گوسفندی نگهداری شده در دمای یخچال (4 درجه سانتی گراد) در روزهای صفر, 3, 6 و 9 انجام پذیرفت. براساس آزمون های میکروبیولوژی زمان ماندگاری نمونه پوشش داده شده با موسیلاژ فرنجمشک (فاقد اسانس) و نمونه های پوشش دهی شده حاوی غلظت های 1, 5/1 و 2 درصد اسانس زنیان نسبت به نمونه کنترل (فاقد پوشش و اسانس) به ترتیب 3, 6, 6 و 6 روز افزایش یافت. نتایج نشان داد که pH نمونه های گوشت گوسفندی پوشش داده شده با موسیلاژ فرنجمشک و نمونه های حاوی اسانس زنیان نسبت به نمونه کنترل در طول دوره نگهداری (9 روز) کمتر بود. نتایج نشان داد که میزان عدد پراکسید در نمونه کنترل از 4/0 تا 7/9 میلی اکی والان پراکسید در طی 9 روز نگهداری در دمای یخچال افزایش یافت. به طور کلی پوشش خوراکی ضدمیکروبی موسیلاژ دانه فرنجمشک حاوی اسانس زنیان به خوبی توانست عمر انبارمانی گوشت گوسفندی را در دمای یخچال افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده بهبهانی، بهروز، و شهیدی، فخری. (1399). ارزیابی ویژگی های میکروبی, شیمیایی و حسی گوشت گوسفندی پوشش دهی شده با موسیلاژ فرنجمشک در ترکیب با اسانس زنیان جهت افزایش عمرانبارمانی در دمای یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(4 (پیاپی 64) )، 383-394. SID. https://sid.ir/paper/367439/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده بهبهانی بهروز، شهیدی فخری. ارزیابی ویژگی های میکروبی, شیمیایی و حسی گوشت گوسفندی پوشش دهی شده با موسیلاژ فرنجمشک در ترکیب با اسانس زنیان جهت افزایش عمرانبارمانی در دمای یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(4 (پیاپی 64) ):383-394. Available from: https://sid.ir/paper/367439/fa

    IEEE: کپی

    بهروز علیزاده بهبهانی، و فخری شهیدی، “ارزیابی ویژگی های میکروبی, شیمیایی و حسی گوشت گوسفندی پوشش دهی شده با موسیلاژ فرنجمشک در ترکیب با اسانس زنیان جهت افزایش عمرانبارمانی در دمای یخچال،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 4 (پیاپی 64) ، pp. 383–394، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button