مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

354
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

112
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسانس های گیاهی سیر و میخک بر تجزیه پذیری ماده خشک و جمعیت میکروبی شکمبه گوسفند

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 96

چکیده

 زمینه مطالعاتی: افزودن اسانس های گیاهی سیر و میخک به جیره می تواند اثرات مثبت بر روی گوسفند داشته باشد. هدف: به منظور بررسی اثرات اسانس های روغنی سیر و میخک بر روی میکروارگانیسم های شکمبه وتجزیه پذیری ماده خشک اجزای خوراکی جیره, دوآزمایش طراحی شد. روش کار: آزمایش اول با استفاده از سه راس گوسفند فیستوله شده در قالب طرح چرخشی گردان انجام گرفت. نمونه گیری و تهیه مایع شکمبه از طریق فیستولا در روز پایانی هر دوره آزمایش (روز 28) و در 3 نوبت انجام گرفت. زمان نمونه گیری قبل از خوراک دهی صبح, 4 ساعت پس از خوراک دهی صبح و 8 ساعت پس از خوراک دهی صبح در نظر گرفته شد. آزمایش دوم: به منظور تعیین تاثیر روغن های اسانسی بر تجزیه پذیری ماده خشک و تجزیه پذیری موثر ماده خشک در طرح کاملا تصادفی در قالب بلوک که سه نوع خوراک (کاه, یونجه و جو), دو نوع اسانس های روغنی (سیر و میخک) و سه تکرار (3 گوسفند فیستول شده ) استفاده شد. انکوباسیون نمونه های خوراکی در زمان های صفر, 2, 4, 8, 16, 24, 48, 72 و 96 ساعت انجام گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد اسانس های روغنی میخک تاثیری بر میزان بار میکروبی شکمبه نداشت, اما اسانس روغنی سیر بار میکروبی شکمبه گوسفند را به صورت معنی داری کاهش داد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تعداد باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک در اثر اعمال اسانس های روغنی سیر در جیره به طور معنی داری کاهش پیدا کرد. اما تیمار میخک تاثیر معنی-داری بر تعداد باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک نداشت. روغن های اسانسی سیر و میخک تاثیر معنی داری بر تعداد باکتری های کلی فرم مایع شکمبه نداشتند (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قورچی، تقی، قنبری، فرزاد، خمیری، مرتضی، و ابراهیمی، مریم. (1397). بررسی تاثیر اسانس های گیاهی سیر و میخک بر تجزیه پذیری ماده خشک و جمعیت میکروبی شکمبه گوسفند. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(2 )، 81-96. SID. https://sid.ir/paper/368512/fa

    Vancouver: کپی

    قورچی تقی، قنبری فرزاد، خمیری مرتضی، ابراهیمی مریم. بررسی تاثیر اسانس های گیاهی سیر و میخک بر تجزیه پذیری ماده خشک و جمعیت میکروبی شکمبه گوسفند. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(2 ):81-96. Available from: https://sid.ir/paper/368512/fa

    IEEE: کپی

    تقی قورچی، فرزاد قنبری، مرتضی خمیری، و مریم ابراهیمی، “بررسی تاثیر اسانس های گیاهی سیر و میخک بر تجزیه پذیری ماده خشک و جمعیت میکروبی شکمبه گوسفند،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 81–96، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button