مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر چین و مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری یونجه

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 167

چکیده

 در این بررسی از سه گوسفند فیستول شده با میانگین وزن 47.5±2.5 کیلوگرم برای تعیین اثر چین (پنج نوبت) و مرحله رشد (بدون گل, اوایل گل دهی و گل دهی کامل) بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری یونجه (Medicago sativa) به روش In situ استفاده شد. کیسه های نایلونی به قطر منافذ 50 میکرومتر با 3.5 گرم از هر نمونه پر و قبل از تغذیه صبحگاهی در داخل شکمبه گوسفندان قرار داده و برای هفت زمان مختلف (48, 24, 16, 8, 4, 2, صفر ساعت) انکوباسیون شدند.نتایج نشان داد یونجه در مرحله بدون گل حاوی بیشترین مقدار پروتئین خام و کمترین مقدار فیبرخام بود. چین نوبت سوم بیشترین میزان تجزیه پذیری ماده خشک و ماده آلی را داشت. میزان تجزیه پذیری, به ترکیبات فیبری و حلالیت بستگی دارد. با افزایش مرحله رشد, مقدار پروتئین خام, تجزیه پذیری و مواد محلول کاهش و مقدار فیبرخام, پروتئین دیواره سلولی و پروتئین دیواره سلولی بدون همی سلولز افزایش یافت. مقدار پروتئین دیواره سلولی نشانگر پروتئین غیر قابل دسترس در شکمبه بود. گرچه سرعت تجزیه پذیری ماده آلی در مرحله گل دهی کامل حداکثر بود, ولی اختلاف معنی داری بین مراحل رشد وجود نداشت. تجزیه پذیری موثر پروتئین خام بین مراحل رشد اختلاف معنی داری (p<0.05) داشت. تجزیه پذیری موثر ماده خشک با سرعت عبور 6 درصد در ساعت در سومین چین یونجه بیشترین مقدار بود. نتایج این بررسی نشان داد که چین اول و مرحله گل دهی کامل کمترین و چین پنجم و مرحله بدون گل دهی بیشترین پروتئین را دارا بودند و تاثیرات چین و مرحله رشد روی پارامترهای تجزیه پذیری متغیر بود و نتیجه مشخصی نمی توان گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مهرداد، نسرین، علیخانی، مسعود، و قربانی، غلامرضا. (1383). تاثیر چین و مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری یونجه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(2)، 159-167. SID. https://sid.ir/paper/442272/fa

    Vancouver: کپی

    مهرداد نسرین، علیخانی مسعود، قربانی غلامرضا. تاثیر چین و مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری یونجه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(2):159-167. Available from: https://sid.ir/paper/442272/fa

    IEEE: کپی

    نسرین مهرداد، مسعود علیخانی، و غلامرضا قربانی، “تاثیر چین و مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری یونجه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 2، pp. 159–167، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442272/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button