Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس بر تعدادی از باکتری های بیماری زا و عامل فساد مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 57

چکیده

 گیاهان دارویی از چندین هزار سال پیش به دلیل خاصیت درمانی مورد استفاده قرار گرفته اند. اکالیپتوس یکی از این گیاهان است که فعالیت ضدمیکروبی آن در بسیاری از مناطق جهان برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این پژوهش تجربی, ارزیابی فعالیت ضدباکتری اسانس اکالیپتوس گلوبولوس به 4 روش دیسک دیفیوژن, چاهک آگار, میکرودایلوشن براث و تعیین حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویه های بیماری زا و عامل فساد مواد غذایی در شرایط برون تنی بود. به طور کلی نمای حساسیتی میکروب های بیماری زا در برابر اسانس اکالیپتوس گلوبولوس (دیسک دیفیوژن) از مقاوم ترین به حساس ترین سویه به ترتیب شامل سالمونلا تیفی > اشرشیا کلی > سودوموناس ایروژینوزا > باسیلوس سوبتلیس > استرپتوکوکوس پیوژنز > استافیلوکوکوس اوریوس بود. میانگین قطر هاله عدم رشد به روش چاهک آگار برای باکتری های گرم مثبت 60/18 میلی متر بود. میانگین قطر هاله عدم رشد برای باکتری های گرم منفی93/11 میلی متر بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس برای باکتری های سالمونلا تیفی, سودوموناس ایروژینوزا, اشرشیا کلی, باسیلوس سوبتلیس, استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوکوس اوریوس به ترتیب 128, 64, 64, 32, 16 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس نیز به ترتیب 512, 256, 128, 128, 32 و 16 میلی گرم بر میلی لیتر بود. پیشنهاد می شود آزمون های تکمیلی جهت استفاده از اسانس اکالیپتوس گلوبولوس جهت استفاده به عنوان نگهدارنده طبیعی در صنعت غذا و مصارف دارویی انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده بهبهانی، بهروز، نوشاد، محمد، و صحرائیان، بهاره. (1400). بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس بر تعدادی از باکتری های بیماری زا و عامل فساد مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(110 )، 49-57. SID. https://sid.ir/paper/368664/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، صحرائیان بهاره. بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس بر تعدادی از باکتری های بیماری زا و عامل فساد مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(110 ):49-57. Available from: https://sid.ir/paper/368664/fa

    IEEE: کپی

    بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد، و بهاره صحرائیان، “بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس بر تعدادی از باکتری های بیماری زا و عامل فساد مواد غذایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 110 ، pp. 49–57، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا