مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد میکروبی عصاره های هندوانه ابوجهل و کلپوره بر برخی باکتری های بیماری زای

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 در طول تاریخ بشری, بسیاری از بیماری های عفونی به طور سنتی با داروهای گیاهی درمان شده اند, به طوری که امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه, داروهای گیاهی نقش اصلی را در درمان اولیه ایفا می کنند. هدف از این تحقیق, بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های اتانولی, متانولی و اتیل استات هندوانه ابوجهل (میوه) و کلپوره (برگ) بر برخی باکتری های بیماری زا بوده است. گیاهان مورد بررسی از شهرستان زابل جمع آوری شده, سپس آسیاب شده و در حلال های اتانول, متانول, اتیل استات قرار داده و در نهایت عصاره گیری با دستگاه روتاری انجام شد. باکتری با جمعیت استاندارد تهیه شده و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن بر روی باکتری های ویبریو کلرا, استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, شیگلا دیسنتری و لیستریا مونوسیتوژنز تعیین شد. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره اتانولی (12/5 پی پی ام), متانولی (25 پی پی ام) و اتیل استات (25 پی پی ام) هندوانه ابوجهل به ترتیب بر باکتری های لیستریا مونوسیتوژنز, ویبریو کلرا و باسیلوس سرئوس مؤثر بوده اند. عصاره اتانولی کلپوره با کمترین غلظت 50 پی پی ام تنها توانسته باکتری ویبریو کلرا را مهار کند. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره متانولی کلپوره (25 پی پی ام) در برابر باکتری ویبریو کلرا مشاهده و باکتری باسیلوس سرئوس در تمام غلظت ها رشد کرده است. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره اتیل استات با 12/5 پی پی ام بر باکتری ویبریو کلرا مشاهده شده است. در کل عصاره اتانولی هندوانه ابوجهل بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و عصاره اتیل استات کلپوره بر باکتری ویبریو کلرا مؤثر بوده اند لذا پیشنهاد می گردد بسته به هدف استفاده از عصاره گیاهی از نوع خاص گیاه به همراه مؤثرترین حلال مربوطه استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی نسب، بهمن، و یزدان پور، زهرا. (1399). اثرات ضد میکروبی عصاره های هندوانه ابوجهل و کلپوره بر برخی باکتری های بیماری زای. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، 3(1 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/390491/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی نسب بهمن، یزدان پور زهرا. اثرات ضد میکروبی عصاره های هندوانه ابوجهل و کلپوره بر برخی باکتری های بیماری زای. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی[Internet]. 1399؛3(1 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/390491/fa

    IEEE: کپی

    بهمن فاضلی نسب، و زهرا یزدان پور، “اثرات ضد میکروبی عصاره های هندوانه ابوجهل و کلپوره بر برخی باکتری های بیماری زای،” تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، vol. 3، no. 1 ، pp. 1–10، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button