مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیرکائولین بر عملکرد، کارایی مصرف آب و پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج (Citrus reticulate) تحت تنش رطوبتی

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 430

چکیده

 با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک کشور, اعمال روش های مدیریتی مناسب به منظور افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به این منظور, اثر سه سطح کائولین (صفر, 5 و 7 درصد) در سه سطح شرایط رطوبتی (100, 75 و 50 درصد ظرفیت زراعی) روی نارنگی پیج به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری رامسر در سال 1396 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تحت تنش رطوبتی, عملکرد میوه, کارایی مصرف آب, مقادیر کلروفیلa, b و کل, محتوای نسبی آب برگ, پتانسیل آب برگ, هدایت روزنه ای, به صورت معنی داری کاهش یافت. در حالیکه مصرف کائولین, میزان کل مواد جامد محلول, عملکرد میوه و کارایی مصرف آب را افزایش و مقدار پرولین, قندهای محلول در آب, دمای سطح برگ, هدایت روزنه ای, فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و آفتاب سوختگی میوه را به طور معنی داری کاهش داد. همچنین مصرف کائولین 5 درصد در شرایط 50 درصد ظرفیت زراعی موجب افزایش عملکرد میوه (91 درصد), کلروفیل a (70 درصد) و کل (52 درصد), محتوای نسبی آب برگ (76 درصد), پتانسیل آب برگ (19 درصد) و هدایت روزنه ای (87 درصد) نسبت به شرایط عدم مصرف کائولین گردید. بنابراین مصرف کائولین در تابستان و شرایط تنش رطوبتی شدید (50 درصد ظرفیت زراعی), به منظور ایجاد اثرات مثبت بر کاهش تولید گونه های اکسیژن فعال حاصل از تنش اکسیداتیو, کاهش آفتاب سوختگی, افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب در نارنگی پیج, توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی راد، زینب، گلچین، احمد، تاجور، یحیی، و فتاحی مقدم، جواد. (1398). تأثیرکائولین بر عملکرد, کارایی مصرف آب و پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج (Citrus reticulate) تحت تنش رطوبتی. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(33 )، 413-430. SID. https://sid.ir/paper/368801/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی راد زینب، گلچین احمد، تاجور یحیی، فتاحی مقدم جواد. تأثیرکائولین بر عملکرد, کارایی مصرف آب و پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج (Citrus reticulate) تحت تنش رطوبتی. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(33 ):413-430. Available from: https://sid.ir/paper/368801/fa

    IEEE: کپی

    زینب رفیعی راد، احمد گلچین، یحیی تاجور، و جواد فتاحی مقدم، “تأثیرکائولین بر عملکرد, کارایی مصرف آب و پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج (Citrus reticulate) تحت تنش رطوبتی،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 33 ، pp. 413–430، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368801/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button