مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پودر گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی، شاخص های استرس اکسیداتیو و عیار حاصل از واکسن های ویروس نیوکاسل و گامبورو در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 116 | صفحه پایان 129

چکیده

 اخیرا, استفاده از مکمل های گیاهی به دلیل مزایای زیاد جایگزین مکمل های مصنوعی در صنعت طیور شده است. این پژوهش به منظور بررسی اثرات خوراکی پودر قسمت های هوایی گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر روی برخی از فراسنجه های خونی, شاخص های استرس اکسیداتیو و عیار حاصل از واکسن های ویروس نیوکاسل و گامبورو انجام گردید. بدین منظور, تعداد 120 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار, سه تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تا سن 42 روزگی نگهداری شدند. تیمارها شامل: 1) تیمار شاهد (فقط جیره پایه), 2) تیماره پونه (جیره پایه +mg/kg 200 پودر پونه), 3) تیمار آویشن شیرازی (جیره پایه +mg/kg 200 پودر آویشن), 4) تیمار ترکیبی (ترکیبی از هر دو گیاه mg/kg200+200 و جیره پایه) بودند. برخی فراسنجه های خونی, شاخص های استرس اکسیداتیو و همچنین عیار پادتن های اولیه و ثانویه ضد واکسن های نیوکاسل. و گامبورو به ترتیب به روش HI و الایزا, 10 روز پس از آخرین واکسیناسیون اندازه گیری شد. نتایج حاصله حاکی از وجود انواع ترکیبات شیمیایی فعال در روغن اسانسی هر دو گیاه بود. بعلاوه, فراسنجه های خونی و شاخص های استرس اکسیداتیو دچار تغییرات معنی داری شدند. به طور کلی, فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز افزایش و کاتالاز کاهش یافت, اما فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز به دنبال دریافت مکمل تغییری نکرد. همچنین, مقادیر مالون دی آلدئید کاهش و اما مقادیر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی افزایش یافت. عیار ثانویه پادتن های اندازه گیری شده نیز افزایش معنی داری را نشان دادند. نتایج مطالعه حاضر مشخص کرد که, پودر هر دو گیاه پونه و آویشن, اثرات مطلوبی را بر روی فراسنجه های خونی, شاخص های استرس اکسیداتیو و پاسخ ایمنی دارند, اما به نظر می رسد که ترکیبی از دو گیاه دارای اثرات هم افزایی بوده و می توانند اثرات زیستی یکدیگر را تقویت نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، فروغ، چوبکار، نسرین، و گودرزی، مسعود. (1399). بررسی اثر پودر گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی, شاخص های استرس اکسیداتیو و عیار حاصل از واکسن های ویروس نیوکاسل و گامبورو در جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(3 (پیاپی 128) )، 116-129. SID. https://sid.ir/paper/370565/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فروغ، چوبکار نسرین، گودرزی مسعود. بررسی اثر پودر گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی, شاخص های استرس اکسیداتیو و عیار حاصل از واکسن های ویروس نیوکاسل و گامبورو در جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(3 (پیاپی 128) ):116-129. Available from: https://sid.ir/paper/370565/fa

    IEEE: کپی

    فروغ محمدی، نسرین چوبکار، و مسعود گودرزی، “بررسی اثر پودر گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی, شاخص های استرس اکسیداتیو و عیار حاصل از واکسن های ویروس نیوکاسل و گامبورو در جوجه های گوشتی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 3 (پیاپی 128) ، pp. 116–129، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا