مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

341
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی (Lnula helenium) بر علیه برخی از باکتری های پاتوژن غذازاد

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 49

چکیده

 امروزه داروهای شیمیایی به واسطه اثرات زیانباری که بر پیکره آدمی به جای می گذارند, جای خود را به داروهای گیاهی می سپارند. اگر چه نسبت داروهای گیاهی به داروهای شیمیایی در جهان ناچیز است, ولی روند جایگزینی با سرعت بیشتری دنبال می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیر قطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی بر روی برخی از باکتری های غذا زاد بود. در این مطالعه گیاه زنجبیل شامی از عرصه های طبیعی شهر اراک جمع آوری و سپس عصاره های متانولی(قطبی), کلروفرمی(نیمه قطبی) و هگزانی(غیر قطبی) زنجبیل شامی تهیه شد و تاثیر غلظت های مختلف این عصاره مورد بررسی قرار گرفت. تمامی آزمایش ها با روش انتشار چاهک و تعیین MIC و MBC بر روی سویه های استاندارد گرم منفیسودوموناس آئروژینوزا, اشریشیاکلی و گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا منو سیتوژنز, و استرپتوکوکوس موتانسانجام گرفت. عصاره متانولی گیاه زنجبیل شامی در غلظت 25/6 میکروگرم در میلی لیتر از رشد باکتری گرم مثبت و گرم منفی جلوگیری می کند, عصاره کلروفرمی با حداقل غلظت های ( mg/ml5/12, 50 و 100 درصد ) به ترتیب روی باکتری های استرپتوکوکوس موتانس, استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریامنوسیتوژنز اثر کشندگی داشت و عصاره هگزانی فقط بر روی باکتری-های گرم مثبت تأثیر داشت. عصاره گیاه مورد نظر می تواند بعد از تکمیل آزمایشات بالینی به عنوان داروی گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، حسین، و جعفری، بهبود. (1399). بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی (Lnula helenium) بر علیه برخی از باکتری های پاتوژن غذازاد. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(1 )، 41-49. SID. https://sid.ir/paper/371047/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی حسین، جعفری بهبود. بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی (Lnula helenium) بر علیه برخی از باکتری های پاتوژن غذازاد. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(1 ):41-49. Available from: https://sid.ir/paper/371047/fa

    IEEE: کپی

    حسین سلیمانی، و بهبود جعفری، “بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی (Lnula helenium) بر علیه برخی از باکتری های پاتوژن غذازاد،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 1 ، pp. 41–49، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button