Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

424
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی پاسخ های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هفت رقم زیتون در ارتباط با تحمل به یخ زدگی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 31

چکیده

 چکیده: دما یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده تولید و گسترش زیتون به شمار می رود. ارقام مختلف زیتون واکنش های متفاوتی نسبت به دمای پایین دارند. بنابراین گزینش و معرفی ارقام متحمل به یخ زدگی, مؤثرترین روش برای اجتناب از خسارات یخ زدگی به شمار می رود. هدف اصلی این پژوهش, مقایسه میزان تحمل به یخ زدگی هفت رقم زیتون و بررسی رابطه بین تحمل به یخ-زدگی با حداکثر عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو (Fv/Fm), کربوهیدرات های محلول, مالون دی آلدهید, تراکم روزنه, چگالی برگ و محتوای نسبی آب برگ در مرحله سازگاری به سرما بود. پس از اندازه گیری حداکثر عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو, نمونه های برگ از هر رقم جمع آوری و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به منظور تعیین تحمل به یخ زدگی به مدت 12 ساعت در شرایط دمایی مختلف شامل (0, 5-, 10-, 15-, 20-و 25-درجه سانتی گراد) قرار گرفتند و گروه دوم نمونه ها برای اندازه گیری برخی صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی استفاده شدند. نتایج نشان داد اختلاف معنی داری بین تحمل به یخ زدگی ارقام زیتون مورد مطالعه مشاهده شد. بیشترین تحمل به یخ زدگی برآورد شده مربوط به رقم های ’ آمفی سیس‘ , ’ شنگه‘ و ’ کنسروالیا‘ (به ترتیب LT50 برابر با ° C 14/13-, 72/11-و 20/11-) و کم ترین تحمل مربوط به رقم ’ رشید‘ (LT50 برابر با ° C 90/6-) بود. شاخص Fv/Fm, کربوهیدرات های محلول و چگالی برگ در ارقام متحمل به یخ زدگی از قبیل ’ آمفی سیس‘ , ’ شنگه‘ و ’ کنسروالیا‘ بیش از سایر ارقام بود که حاکی از ارتباط مثبت این پارامتر ها با تحمل به یخ زدگی است. غلظت مالون دی آلدهید, تراکم روزنه ای و محتوای نسبی آب برگ در ارقام متحمل به یخ زدگی نظیر ’ آمفی سیس‘ , ’ شنگه‘ و ’ کنسروالیا‘ کمتر از رقم حساس به یخ زدگی ’ رشید‘ بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعادتی، صفورا، بانی نسب، بهرام، مبلی، مصطفی، و غلامی، مهدیه. (1398). ارزیابی برخی پاسخ های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هفت رقم زیتون در ارتباط با تحمل به یخ زدگی. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(30 )، 17-31. SID. https://sid.ir/paper/371074/fa

    Vancouver: کپی

    سعادتی صفورا، بانی نسب بهرام، مبلی مصطفی، غلامی مهدیه. ارزیابی برخی پاسخ های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هفت رقم زیتون در ارتباط با تحمل به یخ زدگی. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(30 ):17-31. Available from: https://sid.ir/paper/371074/fa

    IEEE: کپی

    صفورا سعادتی، بهرام بانی نسب، مصطفی مبلی، و مهدیه غلامی، “ارزیابی برخی پاسخ های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هفت رقم زیتون در ارتباط با تحمل به یخ زدگی،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 30 ، pp. 17–31، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371074/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا