مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

426
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جیره های حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم، تخمیر و تجزیه پذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 29

چکیده

 زمینه مطالعاتی: مغز بلوط حاوی 55 درصد نشاسته است که می توان از آن به عنوان منبع انرژی, در تغذیه دام نشخوار کننده در کنسانتره استفاده کرد. هدف: هدف از این مطالعه, بررسی اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح صفر, 80/15, 58/31 و 37/47 درصد مغز میوه بلوط بر فراسنجه های تجزیه پذیری, تخمیری و قابلیت هضم آزمایشگاهی در گاو هلشتاین و گاومیش رودخانه ای خوزستان بود. روش کار: میوه بلوط در سطوح صفر, 80/15, 58/31 و 37/47 درصد در جیره (تنظیم شده بر طبق جداول احتیاجات غذایی گاو) گاو و گاومیش استفاده شد. روش های تولید گاز, تلی و تری و کیسه گذاری شکمبه ای برای تعیین هضم, تخمیر و تجزیه پذیری این جیره های آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: میزان قابلیت هضم ماده خشک و NDF در گاو و گاومیش در تیمار حاوی 58/31 درصد مغز بلوط بالاترین مقدار بود (05/0P<). صرف نظر از نوع جیره آزمایشی, قابلیت هضم ماده خشک در گاو و گاومیش تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>), اما قابلیت هضم NDF در گاومیش بالاتر از گاو (96/75 در برابر 53/65 درصد) بود (05/0P<). بدون توجه به نوع دام, بیشترین پتانسیل تولید گاز مربوط به تیمارهای حاوی مغز بلوط بود (05/0P<). مقدارPF, تولید توده میکروبی, راندمان توده میکروبی و همچنین ماده آلی واقعا هضم شده بین جیره های حاوی مقادیر مختلف مغز بلوط متفاوت نبود (05/0P>). بخش کند تجزیه (b), پتانسیل تجزیه پذیری (PD) و تجزیه پذیری موثر (ED) در تیمار حاوی 58/31 درصد مغز بلوط در گاو و گاومیش بالاترین مقدار بدست آمد (05/0P<). بخش سریع تجزیه (a), بخش کند تجزیه (b), نرخ تجزیه (c), پتانسیل تجزیه پذیری (PD) و تجزیه پذیری موثر(ED) در گاو و گاومیش متفاوت نبود (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمتی مقدم، زهرا، محمدآبادی، طاهره، روشن فکر، هدایت اله، چاجی، مرتضی، و میرزاده، خلیل. (1397). بررسی تاثیر جیره های حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم, تخمیر و تجزیه پذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(3 )، 17-29. SID. https://sid.ir/paper/371128/fa

    Vancouver: کپی

    رحمتی مقدم زهرا، محمدآبادی طاهره، روشن فکر هدایت اله، چاجی مرتضی، میرزاده خلیل. بررسی تاثیر جیره های حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم, تخمیر و تجزیه پذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(3 ):17-29. Available from: https://sid.ir/paper/371128/fa

    IEEE: کپی

    زهرا رحمتی مقدم، طاهره محمدآبادی، هدایت اله روشن فکر، مرتضی چاجی، و خلیل میرزاده، “بررسی تاثیر جیره های حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم, تخمیر و تجزیه پذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 3 ، pp. 17–29، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371128/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button