مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

422
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس و انواع عصاره های باریجه(Ferula gummosa) برتریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 مقدمه: عفونت ناشی از تریکوموناس واژینالیس یکی از عفونت های جنسی شایع در جهان بوده که گزارش موارد مقاوم به درمان آن در حال افزایش است. هدف از این تحقیق, مطالعه تاثیر باریجه بر تریکوموناس واژینالیس و شناسایی ترکیبات موجود در اسانس آن بود. مواد و روش ها: اسانس و عصاره های هگزانی, اتیل استاتی و متانولی ریشه باریجه تهیه و آزمایش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی یا (Minimum Inhibitory Concentration) MIC و درصد مهارکنندگی رشد یا(Growth inhibitory percent) GI% بر روی دو ایزوله تریکوموناس واژینالیس کشت شده در محیط دیاموند در شرایط آزمایشگاهی و در مقایسه با مترونیدازول, انجام گرفت. هم چنین با استفاده از کروماتوگرافی گازی کوپل شده با طیف سنج جرمی(GC-MS) ترکیبات اسانس گیاه شناسایی شد. یافته های پژوهش: بعد از 24 ساعت میزانMIC برای عصاره های هگزانی, اتیل استاتی و متاتولی µ g/ml 125 و برای اسانس µ g/ml 500 به دست آمد هم چنین میزان GI% برای انواع عصاره 50 درصد(در غلظت µ g/ml 5/62) و برای اسانس 70 درصد(در غلظت µ g/ml 250) تعیین گردید. میزان MIC مترونیدازول نیز برای یک ایزوله تریکوموناس واژینالیس µ g/ml 5/12 و برای ایزوله دیگر µ g/ml 2/6 به دست آمد. هم چنین تجزیه اسانس باریجه نشان داد بتا-پینن(7/28 درصد), آلفا-پینن(7/10 درصد) و بتا-ایودسمول(5/6 درصد) از ترکیبات اصلی آن هستند. بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیبات موجود در اسانس و عصاره های باریجه دارای پتانسیل ضدتریکومونایی قابل توجه ای می باشند. بنا بر این ضروری است با جداسازی این ترکیبات و انجام تحقیقاتی تکمیلی در زمینه تاثیر آن ها بر انگل در شرایط برون تنی و درون تنی اطلاعات جامع تری به دست آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، مهدی، اکبری، مهدی، دستان، دارا، فلاح، محمد، و متینی، محمد. (1398). تاثیر اسانس و انواع عصاره های باریجه(Ferula gummosa) برتریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 27(2 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/372601/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری مهدی، اکبری مهدی، دستان دارا، فلاح محمد، متینی محمد. تاثیر اسانس و انواع عصاره های باریجه(Ferula gummosa) برتریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1398؛27(2 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/372601/fa

    IEEE: کپی

    مهدی اکبری، مهدی اکبری، دارا دستان، محمد فلاح، و محمد متینی، “تاثیر اسانس و انواع عصاره های باریجه(Ferula gummosa) برتریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 27، no. 2 ، pp. 1–10، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372601/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button