مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی شرایط استخراج صمغ ریشه سریش به روش سطح پاسخ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نمونه بهینه

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 168

چکیده

 صمغ های استخراج شده از منابع مختلف دارای خصوصیات عملکردی و رئولوژیکی متفاوتی نسبت به یکدیگر بوده که شرایط استخراج تأثیر بسزایی بر این خواص دارد. از این رو مطالعه روش استخراج منابع جدید صمغ ها و بهینه یابی آن, با توجه به رفتار-های متفاوت صمغ ها نسبت به یکدیگر, بیش ازپیش اهمیت پیدا کرده است. در این پژوهش, بهینه یابی شرایط استخراج گلوکومانان ریشه سریش به عنوان یک منبع جدید هیدروکلوئیدی مورد مطالعه قرار گرفته است. برای این منظور, اثر دما (80-30 درجه سانتی گراد), نسبت آب به ماده جامد (100-50) و زمان (4-1 ساعت) بر راندمان استخراج, ویسکوزیته ظاهری و حلالیت با روش سطح پاسخ مدلسازی و بهینه یابی شد. نتایج نشان داد مدل درجه دو بهترین مدل برای توصیف داده ها می باشد. دمای 79 درجه سانتی گراد, نسبت آب به ماده جامد 3/98 به 1 و زمان 3 ساعت و 12 دقیقه بهینه شرایط استخراج به دست آمد. تحت این شرایط, مقدار ویسکوزیته ظاهری 250 میلی پاسکال ثانیه, حلالیت 99/53 درصد و راندمان استخراج 43/72 درصد محاسبه شد. نتایج آنالیز ترکیبات شیمیایی نشان داد که نمونه بهینه بر مبنای وزن خشک دارای کربوهیدرات 52/86 درصد, 22/6 درصد پروتئین, 13/6 درصد رطوبت و 17/4 درصد املاح بودند. نتایج آنالیز منوساکاریدها نیز نشان داد صمغ ریشه سریش با نسبت گلوکز به مانوز 1/1 به 1 از خانواده گلوکومانان ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صلاحی، مهدی، رضوی، سیدمحمدعلی، و امیری، محمدصادق. (1400). بهینه یابی شرایط استخراج صمغ ریشه سریش به روش سطح پاسخ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نمونه بهینه. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(112 )، 153-168. SID. https://sid.ir/paper/375815/fa

    Vancouver: کپی

    صلاحی مهدی، رضوی سیدمحمدعلی، امیری محمدصادق. بهینه یابی شرایط استخراج صمغ ریشه سریش به روش سطح پاسخ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نمونه بهینه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(112 ):153-168. Available from: https://sid.ir/paper/375815/fa

    IEEE: کپی

    مهدی صلاحی، سیدمحمدعلی رضوی، و محمدصادق امیری، “بهینه یابی شرایط استخراج صمغ ریشه سریش به روش سطح پاسخ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نمونه بهینه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 112 ، pp. 153–168، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button