مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

362
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان سنجی کاربرد اولئوژل موم کارنوبا-اسید آدیپیک به عنوان جایگزین شورتنینگ در کیک

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 93

چکیده

 با توجه به اثرات نامطلوب اسیدهای چرب ترانس بر سلامت قلب و عروق و رویکرد جهانی برای کاهش میزان آن در محصولات غذایی, هدف از پژوهش حاضر استفاده از اولئوژل تهیه شده با واکس کارنوبا (CW) و ترکیب واکس کارنوبا-اسید آدیپیک (CW/AA) به عنوان جایگزین شورتنینگ در فرمولاسیون کیک در سطح 50 درصد می باشد. بر اساس نتایج حاصل, جایگزینی شورتنینگ با اولئوژل های تولیدی به طور معنی داری (05/0 P <) باعث حفظ بهتر رطوبت نمونه های کیک در طول مدت نگهداری شد. با این حال افزودن اولئوژل مقادیر تخلخل تمامی نمونه های کیک را کاهش داد درحالی که مقدار حجم مخصوص نمونه ی کیک تهیه شده با اولئوژل CW/AA به طور معنی داری (05/0 P <) بیشتر از مقدار آن در نمونه ی تهیه شده با اولئوژل CW بود. بررسی پروفایل بافتی نمونه ها نیز نشان داد که جایگزینی 50 درصدی شورتنینگ با اولئوژل ترکیبی واکس کارنوبا-اسید آدیپیک بر خلاف اولئوژل مبتنی بر واکس کارنوبا باعث بهبود پروفایل بافتی کیک مخصوصا سفتی آن می گردد. کم ترین میزان عدد پر اکسید (meqO2/kg 05/0 ± 96/0) در پایان مدت نگه داری 90 روز به نمونه ی کیک تهیه شده با اولئوژل ترکیبی واکس کارنوبا-اسید آدیپیک تعلق گرفت. بر اساس نتایج حاصل, مقادیر L* پوسته کیک تهیه شده با اولئوژل CW/AA به طور معنی داری (05/0 P <) بیشتر از نمونه ی تهیه شده با اولئوژل CW بود و مقادیر پارامتر رنگی a* و b* در پوسته نمونه های کیک با جایگزینی شورتنینگ توسط نمونه های اولئوژل به ترتیب روند افزایشی و کاهشی نشان داد. همچنین نمونه ی کیک تهیه شده با اولئوژل ترکیبی واکس کارنوبا-اسید آدیپیک نزدیک ترین مقبولیت حسی به مقبولیت نمونه ی شاهد را نشان داد. به عنوان نتیجه گیری کلی می توان گفت که کاربرد اولئوژل ترکیبی واکس کارنوبا-اسید آدیپیک به عنوان جایگزین شورتنینگ در کیک و سایر محصولات نانوایی می تواند نوید بخش تولید محصولات غذایی سالم و ایمن باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی اصل خیابانی، آرزو، طبیبی آذر، مهناز، روفه گری نژاد، لیلا، همیشه کار، حامد، و علیزاده، آیناز. (1399). بررسی امکان سنجی کاربرد اولئوژل موم کارنوبا-اسید آدیپیک به عنوان جایگزین شورتنینگ در کیک. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(103 )، 83-93. SID. https://sid.ir/paper/376897/fa

    Vancouver: کپی

    علی اصل خیابانی آرزو، طبیبی آذر مهناز، روفه گری نژاد لیلا، همیشه کار حامد، علیزاده آیناز. بررسی امکان سنجی کاربرد اولئوژل موم کارنوبا-اسید آدیپیک به عنوان جایگزین شورتنینگ در کیک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(103 ):83-93. Available from: https://sid.ir/paper/376897/fa

    IEEE: کپی

    آرزو علی اصل خیابانی، مهناز طبیبی آذر، لیلا روفه گری نژاد، حامد همیشه کار، و آیناز علیزاده، “بررسی امکان سنجی کاربرد اولئوژل موم کارنوبا-اسید آدیپیک به عنوان جایگزین شورتنینگ در کیک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 103 ، pp. 83–93، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376897/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button