مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد، ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 به منظور بررسی اثرات پودر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, غلظت برخی فراسنجه های خون و ویژگی های لاشه جوجه های گوشتی, از 160 قطعه جوجه یک روزه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر (شاهد), 2/0, 4/0 و 6/0 درصد پودر پونه بودند. تیمار حاوی 6/0 درصد پودر پونه در مقایسه با گروه شاهد در دوره آغازین مصرف خوراک بالاتری را به خود اختصاص داد (05/0P<)؛ با وجود این در دوره رشد و نیز در کل دوره آزمایش, تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. از نظر میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در دوره های آغازین, رشد و کل دوره ی آزمایش نیز تفاوت معنی-داری در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. درصد لاشه در سن 42 روزگی در تیمارهای حاوی پودر پونه در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). درصد وزنی اجزای لاشه شامل ران, سینه, چربی بطنی, قلب, کبد و سنگدان تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت تری-گلیسرید و VLDL پلاسما در تیمارهای حاوی پودر پونه به طور معنی دار و خطی در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0P<). در رابطه با سطوح کلسترول کل و HDL پلاسما, به ترتیب کاهشی معنی دار در تیمار حاوی سطح 4/0 و تیمار حاوی سطح 2/0 درصد پودر پونه در مقایسه با گروه شاهد حاصل شد (05/0P<). سطوح LDL پلاسما تحت-تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از سطوح محدود پودر پونه تا سطح 6/0 درصد تأثیر قابل ملاحظه ای بر عملکرد جوجه های گوشتی ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریعان محصصی، علی، درمانی کوهی، حسن، ناصری هرسینی، رضا، میرزاآقازاده، علی، و کیومرثی، حامد. (1398). تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی. پژوهش و فناوری محیط زیست، 4(6 )، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/379089/fa

    Vancouver: کپی

    ریعان محصصی علی، درمانی کوهی حسن، ناصری هرسینی رضا، میرزاآقازاده علی، کیومرثی حامد. تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی. پژوهش و فناوری محیط زیست[Internet]. 1398؛4(6 ):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/379089/fa

    IEEE: کپی

    علی ریعان محصصی، حسن درمانی کوهی، رضا ناصری هرسینی، علی میرزاآقازاده، و حامد کیومرثی، “تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی،” پژوهش و فناوری محیط زیست، vol. 4، no. 6 ، pp. 71–82، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button