Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

328
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه مدل سازی ریاضی، شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی در پیش بینی سینتیک خشک کردن سیر و موسیر در خشک کن بسترسیال

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 112

چکیده

 هدف از این پژوهش, مقایسه برآورد نسبت رطوبت سیر و موسیر در طی فرآیند خشک کردن توسط خشک کن بسترسیال با استفاده از روش های مدل سازی ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی می باشد. فرآیند خشک کردن در سه سطح دمایی (40, 55 وC ° 70) و سه سطح سرعت هوای ورودی (5/0 و 5/1 و ms-15/2) صورت گرفت. از 5 مدل ریاضی خشک کردن جهت پیش بینی نسب رطوبت سیر و موسیر استفاده شد. سرعت هوای ورودی, دمای هوای ورودی و زمان خشک کردن به عنوان پارامترهای ورودی در پیش بینی نسبت رطوبت, برای شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی مورد استفاده قرار گرفت. برای ایجاد الگوهای آموزشی و ارزیابی فرآیند, از شبکه عصبی پس انتشار پیش خور و پیشرو با توابع آموزش لونبرگ-مارکوارت (LM) و تنظیم بیزی (BR) و همچنین از سیستم استنتاجی فازی ممدانی و به کارگیری تابع عضویت مثلثی برای مدل سازی استفاده شد. با توجه به نتایج به دست آمده, بهترین مدل برای پیش بینی خشک کردن سیر مدل (Page) و برای موسیر مدل Midilli و همکاران انتخاب شد. نتایج بررسی های شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که به ترتیب ضرایب تبیین 9994/0 و 9996/0, ریشه خطای میانگین مربعات 0036/0 و 0014/0 و میانگین خطای مطلق 044/0 و 038/0 در شرایط مختلف خشک کردن سیر و موسیر را پیش بینی نماید. همچنین سیستم استنتاجی فازی این مقادیر را برای سیر و موسیر به ترتیب (ضرایب تبیین 9997/0 و 9998/0, ریشه خطای میانگین مربعات 0027/0 و 0011/0 و میانگین خطای مطلق 032/0 و 029/0) به دست آورد. مقایسه نتایج به دست آمده از مدل های ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی نشان داد که ریشه خطای میانگین مربعات در منطق فازی کمتر از شبکه های عصبی مصنوعی و مدل های ریاضی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاوه، محمد، عباس پورگیلانده، یوسف، امیری چایجان، رضا، و محمدی گل، رضا. (1398). مقایسه مدل سازی ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی در پیش بینی سینتیک خشک کردن سیر و موسیر در خشک کن بسترسیال. ماشین های کشاورزی، 9(1 (پیاپی 17) )، 99-112. SID. https://sid.ir/paper/380525/fa

    Vancouver: کپی

    کاوه محمد، عباس پورگیلانده یوسف، امیری چایجان رضا، محمدی گل رضا. مقایسه مدل سازی ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی در پیش بینی سینتیک خشک کردن سیر و موسیر در خشک کن بسترسیال. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1398؛9(1 (پیاپی 17) ):99-112. Available from: https://sid.ir/paper/380525/fa

    IEEE: کپی

    محمد کاوه، یوسف عباس پورگیلانده، رضا امیری چایجان، و رضا محمدی گل، “مقایسه مدل سازی ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی در پیش بینی سینتیک خشک کردن سیر و موسیر در خشک کن بسترسیال،” ماشین های کشاورزی، vol. 9، no. 1 (پیاپی 17) ، pp. 99–112، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا