مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی سینتیک خشک کردن توت سفید در خشک کن مایکرویو-هوای داغ: مقایسه بین مدل های ریاضی، شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 219

چکیده

 هدف از این پژوهش, تعیین سینتیک, ضریب پخش رطوبت موثر, انرژی فعال سازی, انرژی مصرفی ویژه و همچنین پیش بینی نسبت رطوبت توت سفید در طی فرآیند خشک کردن با خشک کن مایکرویو-هوای داغ به کمک مدل های ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی (ANN) و انفیس (ANFIS) است. خشک کردن محصول در سه دمای 40, 55 و° C 70, در سه سرعت جریان هوای 5/0, 1 و m/s 5/1 و سه توان مایکرویوو 270, 450 و W 630 انجام شد. برای انتخاب یک منحنی خشک کردن مناسب, ده مدل لایه نازک خشک شدن, شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس به داده های آزمایشگاهی برازش شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار ضریب پخش رطوبت موثر به ترتیب (m2/s 9-10×56/3 و کمترین مقدار m2/s10-10×86/3) به دست آمد. همچنین کمترین و بیشترین مقدار انرژی مصرفی ویژه به ترتیب 54/48 وMj/kg 88/1380 محاسبه شد. در میان مدل های ریاضی مورد تحقیق مدلPage بهترین مدل برای تشریح رفتار خشک شدن لایه نازک توت را داشت. نتایج نشان داد مقادیر خطای میانگین مربعات ( ), برای مدل های ریاضی, ANN, و ANFISبه ترتیب 0059/0, 0052/0 و 0044/0 به دست آمد. بنابراین مدل ANFIS با بیشترین مقدار ضریب همبستگی (99995/0= ), کمترین درصد میانگین خطای نسبی (84/1= ) و خطای میانگین مربعات (0044/0= ) برای ارزیابی نسبت رطوبت در مقایسه با سایر روش های اجرا شده در این پژوهش به عنوان بهترین مدل انتخاب شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاوه، محمد، جهان بخشی، احمد، گلپور، ایمان، مصری گندشمین، ترحم، عباسپورگیلانده، یوسف، و جاهدی راد، شاهپور. (1398). پیش بینی سینتیک خشک کردن توت سفید در خشک کن مایکرویو-هوای داغ: مقایسه بین مدل های ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(88 )، 201-219. SID. https://sid.ir/paper/72804/fa

    Vancouver: کپی

    کاوه محمد، جهان بخشی احمد، گلپور ایمان، مصری گندشمین ترحم، عباسپورگیلانده یوسف، جاهدی راد شاهپور. پیش بینی سینتیک خشک کردن توت سفید در خشک کن مایکرویو-هوای داغ: مقایسه بین مدل های ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(88 ):201-219. Available from: https://sid.ir/paper/72804/fa

    IEEE: کپی

    محمد کاوه، احمد جهان بخشی، ایمان گلپور، ترحم مصری گندشمین، یوسف عباسپورگیلانده، و شاهپور جاهدی راد، “پیش بینی سینتیک خشک کردن توت سفید در خشک کن مایکرویو-هوای داغ: مقایسه بین مدل های ریاضی, شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 88 ، pp. 201–219، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72804/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button