مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر گلوکوسینولات موجود در جیره های حاوی کنجاله کانولا بر سرم خونی ماهی غزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 176

چکیده

 منابع پروتئین گیاهی نقش مهمی را در کاهش هزینه جیره های غذایی بر عهده دارند. علاوه بر این, استفاده از این منابع در جیره غذایی ماهی اثرات متابولیکی مختلفی دارد. در این تحقیق از کنجاله کانولا (حاوی 12.5 میکرومول گلوکوسینولات بر گرم ماده خشک) در 5 سطح جایگزینی40,30,20,10و50 درصد به جای آرد ماهی همراه با جیره شاهد در سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. کلیه جیره ها محتوی انرژی و پروتئین یکسانی داشتند. تعداد 216 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 15±100 گرم انتخاب و در 18 وان (هر وان 12 قطعه) جای گرفتند و پس از 2 هفته سازگاری, به مدت 56 روز با 6 جیره آزمایشی تغذیه شدند. در روز 56 آزمایش, از هر تیمار بطور تصادفی 6 ماهی انتخاب, بیهوش و سپس از آنهاخونگیری شد. غلظت هورمون محرک تیروئید (TSH), تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) سرم خون ماهیان اندازه گیری شد. برای تجزیه اطلاعات از نرم افزار SAS استفاده شد. مقایسه میانگینها از طریق آزمون چند دامنه دانکن (p>0.05) صورت گرفت. جایگزینی کنجاله کانولا تا سطح 50 درصد منجر به تغییرات بر غلظت هورمون های محرک تیروئید (TSH) تیروکسین (T4) تری یدوتیرونین (T3) و نسبت تری یدوتیرونین به تیروکسین (T3/T4) سرم خون ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی کنجاله کانولا در مقایسه با سرم خون ماهیان جیره شاهد نشد (P>0.05). مقایسه جیره های حاوی کنجاله کانولا نشان داد که مقدار گلوکوسینولاتی که بر غلظت تیروکسین و تری یدوتیرونین تاثیر می گذارد به ترتیب 0.625 و 2.5 میکرومول بر گرم ماده خشک جیره است. این نتایج نشان می دهد که کنجاله کانولا تا حدود 40 درصد قابل جایگزینی به جای آرد ماهی جیره شاهد است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صفری، امید، بلداجی، فتح اله، و حاجی مرادلو، عبدالمجید. (1385). تاثیر گلوکوسینولات موجود در جیره های حاوی کنجاله کانولا بر سرم خونی ماهی غزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). پژوهش و سازندگی، 19(4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان)، 169-176. SID. https://sid.ir/paper/382065/fa

Vancouver: کپی

صفری امید، بلداجی فتح اله، حاجی مرادلو عبدالمجید. تاثیر گلوکوسینولات موجود در جیره های حاوی کنجاله کانولا بر سرم خونی ماهی غزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان):169-176. Available from: https://sid.ir/paper/382065/fa

IEEE: کپی

امید صفری، فتح اله بلداجی، و عبدالمجید حاجی مرادلو، “تاثیر گلوکوسینولات موجود در جیره های حاوی کنجاله کانولا بر سرم خونی ماهی غزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان، pp. 169–176، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382065/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button