مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به منظور ارزیابی رشد ومیزان آمونیاک دفعی

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 44

چکیده

 اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا بر رشد, ترکیب لاشه و آمونیاک دفعی (NH3) ماهیان انگشت قد قزل آلا, در یک آزمایش 8 هفته ای بررسی شد. جیره های آزمایشی با پروتئین (40%) و انرژی (3320 کالری بر گرم انرژی قابل هضم) یکسان, دارای پنج سطح مختلف کنجاله کلزا, (صفر, 12, 24 , 36 و 48 درصد) که به ترتیب جایگزین (صفر, 25, 50, 75 و 100 درصد) آرد ماهی جیره غذای شاهد شده بود, ساخته شد. تحقیق در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار با بچه ماهیان انگشت قد (15.2±2.3 گرم) انجام شد. 50 قطعه بچه ماهی به هر تکرار اختصاص یافت و در تانک های 250 لیتری توزیع شد. نتایج نشان داد که جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا تا سطح 75 در صد تاثیر منفی بر عملکرد رشد بچه ماهی ها نداشت. در حالی که جایگزینی کامل آرد ماهی منجر به کاهش معنی دار (p<0.05) تمامی پارامترهای رشد نسبت به سایر تیمارها گردید. ترکیب لاشه نیز تحت تاثیر سطح جایگزینی قرار گرفت, بطوری که جایگزینی کامل آرد ماهی با کنجاله کلزا افزایش معنی دار (p<0.05) ماده خشک و کاهش رطوبت را باعث گردید. همچنین جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا کاهش آمونیاک دفعی ماهیان را بدنبال داشت, فلذا کاهش اثرات محیطی پساب مزارع آبزی پروری را باعث گردید. بعلاوه راندمان اقتصادی تحت تاثیر سطح جایگزینی قرار داشت و بالاترین ارزش در سطح 75% جایگزینی بدست آمد. در مجموع نتایج نشان داد که کنجاله کلزا پتانسیل لازم برای جایگزینی تا 75 در صد آرد ماهی در جیره غذایی قزل آلا را دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یزدان پناه، کوروش، ابراهیمی، عیسی، محبوبی صوفیانی، نصراله، و شفایی پور، آریا. (1389). جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به منظور ارزیابی رشد ومیزان آمونیاک دفعی. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 9(4)، 28-44. SID. https://sid.ir/paper/74554/fa

    Vancouver: کپی

    یزدان پناه کوروش، ابراهیمی عیسی، محبوبی صوفیانی نصراله، شفایی پور آریا. جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به منظور ارزیابی رشد ومیزان آمونیاک دفعی. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1389؛9(4):28-44. Available from: https://sid.ir/paper/74554/fa

    IEEE: کپی

    کوروش یزدان پناه، عیسی ابراهیمی، نصراله محبوبی صوفیانی، و آریا شفایی پور، “جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کلزا در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به منظور ارزیابی رشد ومیزان آمونیاک دفعی،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 28–44، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button