مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات سبوس برنج و سبوس گندم بر فراسنج های لیپیدی سرم در زنان هیپر کلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 27

چکیده

 زمینه و هدف: اصلاح الگوی غذایی از جمله استفاده از سبوس غلات در رژیم غذایی از روش های موثر در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی می باشد. این تحقیق به منظور مقایسه اثرات مصرف سبوس برنج و سبوس گندم بر چربی های خون زنان هیپرکلسترولمیک صورت گرفت.روش بررسی: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی نوزده زن سالم با محدوده سنی 65-35 سال که غلظت کلسترول تام سرم آنها در حالت ناشتا mg/dl 300- 240 بود صورت گرفت. تجزیه  و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های t-test و paired t test انجام پذیرفت.یافته ها: در این مطالعه دو گروه از نظر میانگین سن, وزن, BMI و عوامل مداخله گر رژیمی تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند. مصرف سبوس گندم در مدت چهار هفته توانست غلظت کلسترول تام و LDL-C سرم را به ترتیب به میزان 11% و 21% کاهش دهد. (P<0.01). در حالی که سبوس برنج هیچ اثری بر این فراسنج ها نداشت. هم چنین, در طول مطالعه تغییر معنی داری در غلظت تری گلیسرید, HDL-C, نسبت LDL-C/HDL-C و نسبت کلسترول تام به HDL-C سرم در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نگردید.نتیجه گیری: این مطالعه به طور کلی نشان داد که مصرف سبوس گندم در مقایسه با سبوس برنج اثرات سودمندی بر روی غلظت کلسترول تام و LDL-C سرم در زنان هیپر کلسترولمیک دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متانی، فاطمه، امین پور، آزاده، و طبیبی، هادی. (1385). مقایسه اثرات سبوس برنج و سبوس گندم بر فراسنج های لیپیدی سرم در زنان هیپر کلسترولمیک. مجله دانشکده پزشکی، 64(7)، 17-27. SID. https://sid.ir/paper/38227/fa

    Vancouver: کپی

    متانی فاطمه، امین پور آزاده، طبیبی هادی. مقایسه اثرات سبوس برنج و سبوس گندم بر فراسنج های لیپیدی سرم در زنان هیپر کلسترولمیک. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1385؛64(7):17-27. Available from: https://sid.ir/paper/38227/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه متانی، آزاده امین پور، و هادی طبیبی، “مقایسه اثرات سبوس برنج و سبوس گندم بر فراسنج های لیپیدی سرم در زنان هیپر کلسترولمیک،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 64، no. 7، pp. 17–27، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38227/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button