Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

231
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

421
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره غذایی بر صفات تولیدی، فراسنجه های لاشه، هماتولوژی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 110

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره بر صفات تولیدی, فراسنجه های لاشه, هماتولوژی و ریخت شناسی روده, از تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه (سویه راس 308) استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 2 ×3 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سه سطح پروتئین جیره (شاهد یا توصیه شده, متوسط یا 5/1 واحد کمتر از سطح توصیه شده و کم یا 3 واحد کمتر از سطح توصیه شده) و 2 سطح مکمل کولین ( 0 و 1000 میلی گرم در کیلوگرم جیره) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از گروه با سطح کم پروتئین در مقایسه با گروه شاهد سبب کاهش وزن, کاهش طول پرز و نسبت طول پرز به عمق کریپت در ژژنوم و افزایش ضریب تبدیل غذایی جوجه های گوشتی شد (05/0>P). همچنین افزایش وزن نسبی کبد و کاهش میزان گلبول قرمز خون در گروه متوسط پروتئین نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (05/0>P). اثر مکمل کولین و اثر متقابل بین سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره غذایی بر عملکرد رشد, فراسنجه های هماتولوژی خون و ریخت شناسی روده معنی دار نبود. اما مکمل کولین تمایل به افزایش بازده لاشه (087/0= P) و کاهش وزن نسبی کبد (089/0= P) نشان داد. با توجه به نتایج این مطالعه, کاهش میزان پروتئین جیره به ویژه 3 واحد کمتر از سطح توصیه شده اثرات منفی بر صفات تولیدی و ریخت شناسی روده دارد, ولی استفاده از مکمل کولین در این جیره ها اثر مثبتی در جوجه-های گوشتی ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، حسینعلی، حاج خدادادی، ایمان، و خلت آبادی فراهانی، امیرحسین. (1398). اثر سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره غذایی بر صفات تولیدی, فراسنجه های لاشه, هماتولوژی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(123 )، 95-110. SID. https://sid.ir/paper/382698/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی حسینعلی، حاج خدادادی ایمان، خلت آبادی فراهانی امیرحسین. اثر سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره غذایی بر صفات تولیدی, فراسنجه های لاشه, هماتولوژی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(123 ):95-110. Available from: https://sid.ir/paper/382698/fa

    IEEE: کپی

    حسینعلی قاسمی، ایمان حاج خدادادی، و امیرحسین خلت آبادی فراهانی، “اثر سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره غذایی بر صفات تولیدی, فراسنجه های لاشه, هماتولوژی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 123 ، pp. 95–110، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382698/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا