مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

474
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فیتوشیمیایی، فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی گل حسرت کردی: یک مطالعه بر روی مفرده پزشکی در طب ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه: گیاهان جنس سورنجان (Colchicum), گیاهانی تک لپه ای, گلدار و چند ساله بوده که بیش از 160 گونه در جهان دارد. همچنین, این گیاه در طب سنتی و مدرن کاربرد زیادی دارد. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی فیتوشیمیایی و فیزیکوشیمیایی, فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بنه گل حسرت کردی می باشد. روش بررسی: مقادیر تام آلکالوییدهای تروپولونی, فنول, تانن و فالونویید با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. همچنین, آلکالوییدهای تروپولونی با روش HPLC آنالیز شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل خواص ماکروسکوپیک و ارگانولپتیک, حاللیت, ماده خارجی, مقادیر خاکستر و فلزات سنگین بر اساس پروتکلهای فارماکوپه ای مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی گیاه نیز تعیین شدند. نتایج: آلکالوییدها, ترکیبات فنلی, فالونوییدها, تانن ها, ترپنوییدها و استروییدها, کومارین ها, ساپونین ها و گلیکوزیدها در بنه سورنجان تشخیص داده شدند. علاوه بر این, میزان تام آلکالوییدهای تروپولونی, فنل, تانن و محتوای کل فالونویید بنه به ترتیب 0/021 ± 0/652, 0/034 ± 0/426, 0/005 ± 0/052 و 0/028 ± 0/325 گرم در 100 گرم محاسبه شد. در آنالیز HPLC N,-داستیل-N-فرمیل کلشی سین, کلشی فولین, کلشی کوزید و کورنیژرین بیشترین میزان محاسبه شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی در محدوده مناسبی تعیین شد. علاوه بر این, فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی در 10 میلی گرم در میلی لیتر عصاره متانولی به ترتیب 1/2 ± 84/7 و 1/8 ± 94/8 درصد تخمین زده شد. نتیجه گیری: بنه گل حسرت کردی حاوی ترکیبات فعال زیستی بود. همچنین, این ترکیبات دارای فعالیت های بیولوژیکی با ارزش بویژه فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بودند. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، محمد، داوودی، علی، حسینی مهر، سیدجلال، امامی، سعید، آزادبخت، مسعود، میرزایی، فاطمه، و بخشی جویباری، حسین. (1399). ارزیابی فیتوشیمیایی, فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی گل حسرت کردی: یک مطالعه بر روی مفرده پزشکی در طب ایرانی. گیاهان دارویی، 19(76 )، 36-45. SID. https://sid.ir/paper/385854/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت محمد، داوودی علی، حسینی مهر سیدجلال، امامی سعید، آزادبخت مسعود، میرزایی فاطمه، بخشی جویباری حسین. ارزیابی فیتوشیمیایی, فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی گل حسرت کردی: یک مطالعه بر روی مفرده پزشکی در طب ایرانی. گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛19(76 ):36-45. Available from: https://sid.ir/paper/385854/fa

    IEEE: کپی

    محمد آزادبخت، علی داوودی، سیدجلال حسینی مهر، سعید امامی، مسعود آزادبخت، فاطمه میرزایی، و حسین بخشی جویباری، “ارزیابی فیتوشیمیایی, فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی گل حسرت کردی: یک مطالعه بر روی مفرده پزشکی در طب ایرانی،” گیاهان دارویی، vol. 19، no. 76 ، pp. 36–45، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385854/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button