مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

490
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی گونه های آسپرژیلوس مولد توکسین در برنج های خوزستان و مایکوتوکسین های موجود در غلات وارداتی

صفحات

 صفحه شروع 355 | صفحه پایان 373

چکیده

 زمینه و اهداف: غلات به واسطه داشتن میزان زیادی کربوهیدرات و رطوبت کافی محیط مناسبی برای رشد قارچ های توکسین زا هستند. با توجه به سرطان زایی و جهش زا بودن مایکوتوکسین ها, جلوگیری از ورود آنها به زنجیره غذایی امری ضروری است. بنابراین مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان و نوع آلودگی غلات وارداتی و برنج تولیدی استان خوزستان انجام شد. مواد و روش کار: 50 نمونه برنج تولید خوزستان در آبان ماه 94 به صورت دردسترس از شالیکاران جمع آوری شد. شناسایی آسپرژیلوس ها براساس معیارهای تشخیصی و نیز روش PCR, انجام شد. در ادامه میزان و نوع آفلاتوکسین نمونه های برنج و مایکوتوکسین های نمونه های غلات وارداتی (زمستان 94 تا پاییز 95) به روشHPLC مورد بررسی قرارگرفت. یافته ها: براساس آزمون one sample t-test و مقایسه میانگین مایکوتوکسین های آلوده کننده غلات در فصل های مختلف با حد استاندارد ملی, میزان مایکوتوکسین ها در جو و گندم درحد استاندارد بود, اما 4/8% نمونه ذرت, آلودگی بیش از حدمجاز (ppb5) بهAFB1 نشان دادند. بررسی آفلاتوکسین ها در برنج نیز حاکی از آلودگی در حد مجاز 16 نمونه به آفلاتوکسین B1 بود. آسپرژیلوس فلاووس با حضور 1/42 درصدی, آلاینده اصلی و گونه غالب (%1/42) جدا شده از برنج بود. نتیجه گیری: آسپرژیلوس فلاووس مهم ترین عامل تولید کننده آفلاتوکسین B1 در برنج های داخلی است. بررسی غلات وارداتی نیز آمار بالایی از رشد قارچ ها و تولید متابولیت های ثانویه را نشان داد که احتمالا به خاطر مناسب نبودن شرایط نگهداری, دما و رطوبت بالا باشد. از این رو پیشنهاد می گردد ابزارهای نظارتی درکنترل مراحل فرآوری و ذخیره سازی برنج و غلات تقویت شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، راضیه، رعایایی اردکانی، محمد، مهرابی کوشکی، مهدی، و کاظمی نژاد، ایرج. (1398). شناسایی گونه های آسپرژیلوس مولد توکسین در برنج های خوزستان و مایکوتوکسین های موجود در غلات وارداتی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 13(5 )، 355-373. SID. https://sid.ir/paper/386511/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر راضیه، رعایایی اردکانی محمد، مهرابی کوشکی مهدی، کاظمی نژاد ایرج. شناسایی گونه های آسپرژیلوس مولد توکسین در برنج های خوزستان و مایکوتوکسین های موجود در غلات وارداتی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1398؛13(5 ):355-373. Available from: https://sid.ir/paper/386511/fa

    IEEE: کپی

    راضیه رنجبر، محمد رعایایی اردکانی، مهدی مهرابی کوشکی، و ایرج کاظمی نژاد، “شناسایی گونه های آسپرژیلوس مولد توکسین در برنج های خوزستان و مایکوتوکسین های موجود در غلات وارداتی،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 13، no. 5 ، pp. 355–373، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386511/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button