مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

291
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی جمعیت های سنجدتلخ در منطقه طالقان، ایران

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 35

چکیده

 مقدمه: سنجدتلخ درختچه ای خاردار متعلق به خانواده سنجدیان با توانایی تثبیت نیتروژن در خاک می باشد. هدف: در این مطالعه, خصوصیات فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی در جمعیت های وحشی سنجدتلخ طی دو سال متوالی در منطقه طالقان در ایران مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: برخی از خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی در برخی از اندام های مختلف بوته ها اندازه گیری شد. همچنین, برخی از آنالیزهای فیتوشیمیایی برای پالپ میوه (با استفاده از روش اسپکتروفتومتری) و محتوای روغن دانه انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که جمعیت های مختلف سنجدتلخ در بسیاری از خصوصیات اصلی مورفوفیزیولوژیکی و تمام خصوصیات فیتوشیمیایی برگ و میوه های گیاهان در دو سال مورد مطالعه طی فصول رشد در سطوح آماری یک و پنج درصد تفاوت معنی داری داشتند. بیشترین و کمترین مقدار برخی از خصوصیات مهم میوه از 16/02 تا 48/55 میلی گرم بر گرم فنل کل (جوستان-بزج), 0/71 تا 1/65 میلی گرم بر گرم کاروتنویید (گیلیارد-فشاندک), 0/92 تا 2/46 میلی گرم بر گرم فلاونویید (دهدار-شهرک) و 1/37 تا 10 میلی گرم بر گرم ویتامین ث (گلیارد-شهرک) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل عاملی بر اساس تجزیه به مولفه های اصلی نشان داد که سه مولفه اول حدود 76 درصد از کل تنوع در صفات فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی جمعیت ها را به خود اختصاص داده است. مولفه اول توسط اثربخشی مهمترین صفات شامل گلوکز میوه, کل مواد جامد محلول, ویتامین ث و لیکوپن برگ برای ممیزی تنوع جمعیت ها مورد استفاده قرار گرفتند. نتیجه گیری: طیف گسترده تنوع جمعیت های سنجدتلخ در این منطقه را می توان برای انتخاب ژنوتیپ های مناسب جهت بهبود و بهره برداری دارویی از این گیاه در صنایع دارویی ایران استفاده کرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوه خیل، علی، نقدی بادی، حسنعلی، مهرآفرین، علی، و عبدوسی، وحید. (1399). تنوع فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی جمعیت های سنجدتلخ در منطقه طالقان, ایران. گیاهان دارویی، 19(76 )، 21-35. SID. https://sid.ir/paper/388659/fa

    Vancouver: کپی

    کوه خیل علی، نقدی بادی حسنعلی، مهرآفرین علی، عبدوسی وحید. تنوع فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی جمعیت های سنجدتلخ در منطقه طالقان, ایران. گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛19(76 ):21-35. Available from: https://sid.ir/paper/388659/fa

    IEEE: کپی

    علی کوه خیل، حسنعلی نقدی بادی، علی مهرآفرین، و وحید عبدوسی، “تنوع فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی جمعیت های سنجدتلخ در منطقه طالقان, ایران،” گیاهان دارویی، vol. 19، no. 76 ، pp. 21–35، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388659/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button